Afacere: Preotul Sicoe a vândut la speculă 18.756 locuri de veci!!!

Afacere: Preotul Sicoe a vândut la speculă 18.756 locuri de veci!!!

biserica triajO vorbă din bătrâni spune „să faci ce zice popa, nu ce face popa”. Cam aşa s-a întâmplat şi în cazul unui preot din Braşov, care nu le-a dat un exemplu prea bun enoriaşilor săi, iar acum este cercetat pentru abuz în serviciu de către poliţiştii braşoveni.

Nu de puține ori s-a vorbit despre o mafie care manevrează locurile de veci. În sfârșit, oamenii legii au „rupt“ pisica într-un astfel de caz. Încă o dată se deovedește că moartea este o afacere pentru slujitorii Domnului.

În data de 24.11.2011, polițiștii Secției Regionale Transporturi Brașov  s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că preotul Sicoe, de 63 ani, din municipiul Brașov, conducător al  administrației parohiale (președinte al Consiliului Parohial și al Comitetului Parohial), percepe tarife și taxe pentru locuri de veci în condiții ilegale.

Alte articole:   ACS Pro Elit, locul unde se formează campionii

În urma verificărilor și investigațiilor efectuate de polițiști s-a stabilit că parohia preotului a închiriat în anul 2005 un teren de 114.621 m.p. de la Compania Națională de Căi Ferate, cu clauză de interzicere a vânzării locurilor de veci. De asemenea, conform Regulamentul pentru organizarea și funcționarea cimitirelor parohiale, cimitirele pot fi înființate pe terenuri care sunt în proprietatea parohiei și nu pe terenuri închiriate,  iar tarifele și taxele de înhumare nu pot depăși sumele percepute la cimitirele locale de stat.

CITEȘTE ȘI: Ionel Ganea, la un pas să-l bată pe preotul Sicoe

Cu toate acestea, preotul a vândut 18.756 locuri de veci, pe terenul închiriat menționat, cu sume cuprinse între 1.000 şi 4.000 lei, deşi preţul stabilit de Consiliul Local Braşov pentru locurile concesionate în Cimitirul Municipal Brasov era de 400 lei. Conform raportului de expertiză contabilă  întocmit în acest caz valoarea totală a prejudiciului cauzat este de 585.422 lei.

Alte articole:   Salvamont Predeal și Salvamont Râșnov, dotate cu două defibrilatoare moderne

„Parohia deţine legal terenul, l-a administrat legal. Iar instanţele braşovene au confirmat prin hotărâre definitivă.
Recursul la Înalta Curte se face în anumite condiţiuni”, a declarat avocatul Ioan Terţa, apărătorul preotului.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală, abuz în serviciu şi înşelăciune.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate