„Adriana” – prima pâine tradițională atestată este din Brașov

„Adriana” – prima pâine tradițională atestată este din Brașov

paine cu cartofi batutaMinisterul Agriculturii a inmanat, miercuri, primul atestat pentru un produs traditional romanesc, dupa noua legislatie interna in domeniu, o paine primind acest titlu.

Firma producatoare, SC Adriana Prod SRL, are sediul în Ghiumbav si vinde painea de 2 kg certificata traditional la pretul de 10 lei.

„Painea noastra este realizata manual in proportie de 80% si o desfacem in magazinele noastre din Brasov, Bucuresti si Sibiu. Firma are in jur de 70 de angajati”, a declarat presei Dan Andronic, consilier juridic al firmei.

„Painea traditionala Adriana” se obtine din faina de grau alba, care provine din zona Tara Barsei, drojdie de panificatie, sare iodata, cartofi din zona Brasov si Covasna si apa, arata Ministerul Agriculturii.

Potrivit institutiei, procedeul de obtinere este traditional, respectiv operatiile de pregatire a materiilor prime si auxiliare, dozarea acestora, divizarea aluatului, modelarea, baterea cojii, ambalarea care se executa manual.

Alte articole:   Prăpădul de la Corona din bani publici, făcut de oamenii instalați de Coliban - USR

Odata cu atestatul de la Ministerul Agriculturii, producatorul primeste si dreptul a de a afisa pe ambalajul produsului un logo cu inscriptia „Produs traditional atestat. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Romania”. De asemenea, producactorul respectiv este inregistrat in Registrul National al Produselor Traditionale (RNPT). Folosirea fara drept a logoului se pedepseste.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate