Aeroportul Brașov: calea de rulare Alfa va fi gata în această săptămână!

Aeroportul Brașov: calea de rulare Alfa va fi gata în această săptămână!

Președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, a anunțat că lucrările la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav sunt în grafic.

„Constructorul va încheia în această săptămână construcția căii de rulare Alfa, cu o suprafață de 8.056 mp. Dacă vremea va fi favorabilă, în 20 octombrie vom putea finaliza realizarea platformei de îmbarcare-debarcare, cu o suprafață de 19.100 mp. Am toate motivele să fiu încrezător că lucrările vor fi încheiate la termenul prevăzut în contract, ceea ce înseamnă că până la sfârșitul lunii noiembrie va fi gata și extinderea rețelelor de canalizare și drenaj aferente pistei de decolare-aterizare”, a precizat Veștea. 

Valoarea contractului este de 31.631.476 lei (TVA inclus), iar fondurile sunt asigurate integral din bugetul județului Brașov pe anul 2018.

Ordinul de începere a fost emis în data de 3 august 2018, iar executantul se obligă să execute lucrările în termen de 110 zile calendaristice. Acest lucru înseamnă că în cazul în care condițiile meteorologice sunt favorabile, lucrările trebuie finalizate până la data de 21 noiembrie 2018. Concret, suprafețele de mișcare vor fi continuate prin construirea căii de rulare Alfa, a apronului (parcarea de aeronave) – unde vor putea staționa trei avioane mediu curier, precum și a acostamentelor. Acestea vor fi suprafețe betonate similare pistei, în interiorul cărora vor exista canalele de banizaj și canalizare. În funcție de evoluția fluxurilor de pasageri, proiectul permite extinderea ulterioară a acestor suprafețe. O altă componentă a investiției este asigurarea preluării apelor pluviale, atât de pe zona nou-construită, cât și de pe pistă, într-un colector principal de 1100 mm și deversarea lor în Bârsa.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate