Adrian Atomei: Eliminarea subvenţiei la Gigacalorie, armă electorală în mâna PDL

Adrian Atomei, PNLDecizia Guvernului Boc de a elimina subvenţia la Gigacalorie este o decizie politică, pentru a ataca primarii USL şi pentru a aloca fonduri discreţionare primarilor PD-L. Guvernul va tăia subvenţia pentru încălzire şi va lăsa primăriile să se descurce singure, spune consilierul local PNL Adrian Atomei.

La nivel naţional, dintre cele 1,4 milioane de familii racordate la CET-uri, doar 330.000 vor putea beneficia de ajutor de încălzire.

„În ceea ce priveşte declaraţia domnului Sebastian Lăzăroiu (ministurl Muncii – n.r.), prin care include Braşovul pe lista neagră privind proasta gestionare a sistemului de termoficare şi prin care dă exemplul primarului de la Sânnicolau Mare, care a finanţat achiziţia de centrale termice individuale, aş vrea să îi aducem la cunoştinţă dlui Lazaroiu, că din 2004 administraţia locală este majoritară PD-L şi se află sub aripa primarului PD-L, George Scripcaru“, a declarat Adrian Atomei.

Acesta susţine că PNL a propus pentru Braşov varianta pe care o prezintă domnul Lăzăroiu încă din anul 2006, dar iniţiativa nu a fost luată în seamă de către cei care au puterea administrativă. „La un calcul simplu, numai subvenţia din 2009 către CET ar fi acoperit achiziţionarea a aproximativ 20.000 de centrale de apartament. Nu mai pun în calcul faptul că CET Braşov, a primit în ultimii 5 ani de zile aproape 2000 de miliarde subvenţii de la stat. Achiziţionarea a 20.000 de centrale ar fi acoperit necesarul pentru cei care au mai rămas conectaţi la sistemul centralizat de termoficare. Iată cum domnul Lăzăroiu, bineînţeles fără să ştie, dezaprobă indirect modalitatea prin care reprezentanţii PD-L au gestionat situaţia de la CET Braşov şi, în acelaşi timp, susţine una din variantele viabile prezentate de către reprezentanţii PNL Braşov în administraţia locală“.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Tradiții în Joia Mare din Săptămâna Patimilor

Anunţuri mică publicitate