Adolescentă rănită pe munte, recuperată de o echipă de la Salvamont Zărnești (Foto)

Adolescentă rănită pe munte, recuperată de o echipă de la Salvamont Zărnești (Foto)

O echipă de salvatori de la Serviciul Salvamont Zărnești a intervenit duminică, pentru recuperarea unei adolescente, în vârstă de 16 de ani, care s-a accidentat în timpul unei drumeții spre Cabana Curmătura

Salvatorii montani au fost anunțat printr-un apel telefonic cu privire la faptul că fata a suferit o entorsă la piciorul stâng și nu se mai poate deplasa.

„Aceasta se deplasa spre Cabana Curmătura pe traseul marcat cu banda galbenă, care pornește de la Fântâna lui Botorog. Persoanei în cauză i s-a acordat primul ajutor, după care a fost transportată cu UT 2000 până la Fântâna lui Botorog, unde a fost predată unui echipaj SMURD”, au informat reprezentanții Salvamont Zărnești.

Aproape 100 de intervenții, în minivacanţa de 1 Mai

Alte articole:   Cutremur în judeţul Tulcea, unde mişcările seismice sunt rare

Peste 400 de salvamontişti au intervenit la aproximativ 100 de solicitări în minivacanţa de 1 Mai, informează o postare pe pagina de Facebook a Salvamont România.

„Felicitări tuturor celor peste 400 de salvamontişti care au fost «de serviciu» în intreaga ţară în această minivacanta pe cărari de munte, în bazele şi posturile Salvamont, în zonele de practicare a sporturilor montane recunoscute cu aflux mare de turişti, oameni care au intervenit cu promptitudine la aproape 100 de solicitări, salvând oameni cu pasiune, cu profesionalism, cu dăruire”, este mesajul postat pe pagina Salvamont România.

De asemenea, salvamontiştii au anunţat că afluxul de turişti către munte a depăşit orice aşteptări în această minivacanţă, iar numărul de accidente a fost îngrijorător de mare.

Alte articole:   Meteorologii au prelungit CODUL ROȘU de caniculă pentru perioada 15-16 iulie

Foto: Serviciul Salvamont Zarnesti

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate