Adolescent de 15 ani anchetat de DIICOT în cazul amenințărilor cu bombă trimise prin e-mail unor instituții publice şi spitale

Adolescent de 15 ani anchetat de DIICOT în cazul amenințărilor cu bombă trimise prin e-mail unor instituții publice şi spitale

DIICOT anunţă că autorul amenințărilor cu bombă trimise pe e-mail săptămâna trecută la mai multe spitale şi instituţii publice este un adolescent de 15 ani, cu cetățenie română.

Adolescentul este suspectat că a trimis în ultima perioadă mai multe mesaje de ameninţare cu privire la amplasarea unor bombe, pe adresele de e- mail ale unor spitale şi autorităţi publice, dar şi ale unor firme din România.

Mai multe spitale, dar și alte instituții publice au primit, în urmă cu o săptămână, mesaje de amenințare cu bombă prin e-mail. Alertele s-au dovedit a fi false, dar, îndată ce au lămurit acest lucru, autoritățile au început să-l caute pe autorul glumelor proaste.

DIICOT și Poliția Română au anunțat marţi, 29 august, că a fost identificat principalul suspect în acest caz, un adolescent cercetat acum pentru amenințare în scop terorist.

„Ca urmare activităţilor investigative derulate de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi structurile subordonate, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, a fost identificată persoana care a conceput şi transmis, pe adresele de poştă electronică ale unor instituţii şi autorităţi publice, dar şi ale unor persoane juridice din România, mesaje de ameninţare cu privire la amplasarea unor dispozitive explozive. Făptuitorul este minor în vârstă de 15 ani, cetăţean român”, a transmis DIICOT.

În acest dosar procurorii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ameninţare în scop terorist.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare în scop terorist prevăzută de art. 32 alin.4 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a explicat DIICOT.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate