Admiterea la facultate s-ar putea face online, anul acesta

Admiterea la facultate s-ar putea face online, anul acesta

Pandemia de coronavirus ar putea să schimbe modul de înscriere și de admitere la facultăți și în România. În acest an admiterea la facultate s-ar putea face direct în faţa calculatorului.

Mai multe universități au anunțat deja că iau în calcul o reglementare a procedurilor de admitere, printre care Universitatea din Cluj, Universitatea din București și Universitatea de Vest din Timișoara.

Potrivit Președintelui Consiliului Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, această metodologie este de mult implementată în mari universități din alte țări.

 „Activităţile online sunt reglementate de autorităţi. Într-un ordin de ministru pentru admiterea în universităţi. Aici se spune că metodologiile proprii de admitere pot prevedea facilităţi online pentru înscriere/preînscriere admitere. Este o practică curentă în marile universităţi din străinătate. Sunt convins că la admiterea din acest an, cele mai multe universităţi vor prevedea modalitatea de preînscriere/înscriere online. Universităţile care vor face acestă practică au anunţat deja public, printre ele se numără Universitatea din Cluj, Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Vest”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Acesta a mai adăugat că așteaptă hotărârea de guvern pentru cifra de școlarizare.

Alte articole:   Alexandru Rafila: Părinţii au responsabilitatea să îşi protejeze copiii prin vaccinări
https://newsbv.ro/2020/04/09/examenul-la-facultate-fara-materia-din-semestrul-al-ii-lea-clasa-a-xii-a/
https://newsbv.ro/2020/04/21/bacalaureat-2020-ministrul-educatiei-data-examenului-in-iulie/
Distribuie dacă îți place!