Activitățile pe care să le faci în casă care să reducă plictiseala

Plictiseala se instalează tot mai ușor în casele noastre, iar faptul că pandemia nu se diminuează nu face altceva decât să accelereze tot procesul. Ne simțim mai apatici, goi pe dinăuntru și căutăm în permanență soluții pentru a reduce din stres, dar și pentru a mai anima puțin atmosfera.

Chiar dacă locuiești singur, cu prietenii sau cu partenerul de viață, iată câteva activități pe care le poți face pentru a mai reduce plictiseala.

Jocuri online

Mulțumită tehnologiei, în online avem câte ceva care poate mulțumi pe oricine indiferent cât de critici suntem. Jocurile online se potrivesc atât pentru copii cum sunt cele care rulează pe browser sau trebuie descărcate, dar și jocuri de noroc precum păcănele egt care sunt exclusiv recomandate pentru adulții care pur și simplu vor să își încerce norocul în timp ce ocupă câteva ore libere cu o activitate distractivă.

Pentru a te juca online, vei avea nevoie de o conexiune destul de bună la internet, în special dacă vrei să faci acest lucru cu mai mulți prieteni. Un prieten mai pasionat de gaming îți va spune că jocurile online populare necesită și o taxă pentru a fi jucate, dar despre acestea poate vom vorbi în alt articol.

Un board-game cu prietenii

Cu ce joc să începem lista noastră de board-games? Trendul a început când copiii se adunau pe casa scării pe o pătură și începeau să arunce zaruri având ca obiectiv ocuparea întregii hărți, a fost menținut de cel mai popular board-game din lume, Monopoly și continuă în mediul online unde board-game-urile au devenit un fenomen al lumii moderne. Cu toate că ele pot fi jucat online, un board-game fizic nu se compară cu nimic. Dacă mai adaugi și compania celor mai buni prieteni, o seară de jocuri de masă va fi o gură de aer excelentă.

Dacă nu ai niciun board-game în casă, te sfătuim să adaugi la listele de cumpărături câte un astfel de joc și să le încerci pentru a vedea ce fel de jocuri de masă te atrag și pe tine, dar și pe prietenii tăi. Dacă vrei câteva recomandări, poți încerca: Taboo, Catan sau Europolis.

Binge-watch la un serial

Dacă vrei să petreci timp în liniște sau doar alături de partener, o sesiune de binge-watch este esența modului de a ocupa timpul cu o activitate relaxantă. Termenul de binge-watch presupune că vei parcurge zeci de episoade dintr-un serial sau un serial întreg fără pauză. De obicei, un episod al unui serial are aproximativ 50 de minute, deci pentru un binge-watch va fi nevoie de cel puțin o zi întreagă pentru a parcurge cât mai mult din show-ul ales.

Încearcă să fii de acord cu partenerul tău în ceea ce privește serialul pentru că vă doriți amândoi să vă bucurați de o zi plină de leneveală.

Citește o carte

Cărțile nu vor putea fi înlocuite de nimic. Nici de seriale, nici de jocurile video și nici de alte activități care implică socializarea. Cititul este relaxant și este o modalitate prin care îți poți antrena creierul și imaginația. Rare sunt persoanele care susțin că cititul este timp pierdut. De cele mai multe ori, timpul petrecut cu o carte în față este mai valoros decât majoritatea activităților de relaxare.

Deși este o activitate pe care să o practici singur, poate vei putea să îți convingi familia să parcurgeți împreună o bună parte a unei cărți pe care o veți citi cu voce tare într-o seară de calitate.

Învață să gătești ceva nou

Gătitul nu este pentru oricine, dar poate fi un bun mod de a face timpul să treacă mai repede, cel puțin pentru cei care nu fac asta în mode repetat. Este foarte distractiv să gătești mai ales când o faci pentru prieteni sau familie. Pentru a face lucrurile și mai interesante, poți alege să gătești ceva nou care să te pună puțin în dificultate pentru că nu știi niciodată ce bunătăți pot să iasă din acele mâini talentate.

Gătitul este motiv pentru stat la masă cu persoanele dragi, pentru adunat în jurul discuțiilor despre viață, despre modul în care se desfășoară lucrurile și despre bucuriile pentru bucate proaspăt gătite. Pentru cei care stau la curte și pot desfășura o întreagă seară de activități în jurul focului, gătitul se va transforma în mult mai mult decât o simplă cină în familie. Puteți spune povești, depăna amintiri și asculta glumele făcute de unchiul cu simț al umorului.

Concluzie

Pentru a arde timpul liber și a da la o parte plictiseala, trebuie doar să vrei și să crezi că orice este posibil. Șansele ca ziua ta să fie una excelentă crește cu fiecare persoană în plus pe care o aduci în jurul tău. Fii deschis către orice activitate chiar dacă este propusă de altcineva, încearcă lucruri noi și vezi cum ziua ta devine mai bună cu fiecare minut. Bonus: – Poți chiar să încerci să faci un puzzle cu foarte multe piese. Nu uita să te distrezi!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate