Acțiunile SIF Transilvania se pot întoarce la tranzacționare. Boardul notifică piața că Marius Moldovan a preluat conducerea executivă

Acțiunile SIF Transilvania se pot întoarce la tranzacționare. Boardul notifică piața că Marius Moldovan a preluat conducerea executivă

Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania informează piață că Marius Moldovan și Cristian Răduță au acceptat mandatele de directori și sunt în măsură să exercite conducerea efectivă, astfel încât acțiunile pot reintra la tranzacționare.

Fostul director Mihai Fercală a părăsit sediul și, după o etapă în care nu au avut accesul în clădire, noii șefi executivi au controlul pe sistemele societății, iar personalul până în prezent fidel vechii conduceri începe să se conformeze noii autorități.

O etapă de echivoc absurd se încheie la SIF Transilvania (SIF3), unde, în confirmarea unei informații prezentate în premieră de Profit.ro, Marius Moldovan, fostul președnte al Depozitarului Central, preia un mandat de director pentru următorii 4 ani în baza unui vot în Consiliul de Supraveghere.

Până la momentul de față, în cazul acestei societăți era paradoxul că, deși era conturată o majoritate în board potrivnică fostului șef Mihai Fercală, că aveau comunicarea cu Bursa și recunoașteri în cascadă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), le lipsea și controlul de facto asupra sediului și a personalului.

Finalmente, Consiliul de Supraveghere al SIF-ului a notificat piața că acțiunile emitentului, suspendate de la tranzacționare de supraveghetorul ASF tocmai urmare a lipsei de claritate, pot reintra în ringul bursier. După acceptarea mandatelor, Marius Moldovan și Cristian Răduță sunt în măsură să exercite efectiv atribuțiile de directori. Fluxul informațional poate fi asigurat corect și echidistant, astfel încât suspendarea, solicitată tot de board, nu s-ar mai impune.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate