A murit Arhiducesa Maria Magdalena, ultima fiică a principesei Ileana și proprietară a Castelului Bran

A murit Arhiducesa Maria Magdalena, ultima fiică a principesei Ileana și proprietară a Castelului Bran

Familia Regală a anunțat miercuri, decesul Arhiducesei Maria Magdalena a Austriei, ultima fiică a Principesei Ileana a României. Verișoară a Regelului Mihai I, nepoată a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, aceasta s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani.

Potrivit Casei Regale, fiică a Principesei Ileana a României şi a Arhiducelui Anton al Austriei, Maria Magdalena s-a născut la 2 octombrie 1939, la Castelul Sonnberg din Austria. Alături de fraţii ei Ştefan şi Dominic, şi de surorile ei Maria Ileana, Alexandra şi Elisabeta, a copilărit în ţară, la Bran şi la Bucureşti.

Ea și-a petrecut o parte din adolescența sa în Statele Unite ale Americii. Ulterior, Arhiducesa Maria Magdalena s-a stabilit în Austria, acesta fiind și locul în care ea a murit de bătrânețe.

Alte articole:   VIDEO Coldplay a adus un cântăreț de manele la concertul de pe Arena Naţională. Care a fost reacția publicului

Aceasta a avut trei copii cu Baronul Hanns von Holzhausen, anume Baronul Johannes, Baronul Georg și Baroana Alexandra von Holzhausen.

Familia Regală a anunţă decesul arhiducesei Maria Magdalena a Austriei, fiica principesei Ileana şi afirmă că aceasta reprezintă „o grea pierdere pentru întreaga Familie”.

„Familia Regală a aflat cu mare tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Arhiducesei Maria Magdalena a Austriei. Fiică a Principesei Ileana a României și a Arhiducelui Anton al Austriei, Maria Magdalena s-a născut la 2 octombrie 1939, la Castelul Sonnberg din Austria. Alături de frații ei Ștefan și Dominic, și de surorile ei Maria Ileana, Alexandra și Elisabeta, a copilărit în țară, la Bran și la București.

Arhiducesa a fost foarte legată de România și a petrecut multe clipe alături de Familia Regală, la București și Sinaia, la Săvârșin și Balcic. În ultimii 13 ani, arhiducesa a călătorit împreună cu soțul ei, alături de Custodele Coroanei și de Principele Radu, în Trenul Regal și a vizitat multe orașe din țară, precum Cluj, Sibiu, Oradea, Arad, Alba Iulia, Brașov și Făgăraș.

Regele Mihai a decorat pe Arhiducesa Maria Magdalena cu Crucea Casei Regale a României, la 10 Mai 2016.

Dumnezeul să o odihnească în pace!”, se arată într-o postare a Familiei Regale a României pe pagina de Facebook, potrivit Agerpres.

Potrivit adevarul.ro, din iunie 2009, Castelul Bran a intrat pe deplin în posesia moştenitorilor principesei Ileana: arhiducele Dominic de Habsburg, arhiducesa Maria Magdalena Holzhausen şi arhiducesa Elisabeta Sandhofer.

Alte articole:   Târgul volant din Avantgarden, anulat

În 2019, Arhiducesa Elisabeta Sandhofer a decedat la vârsta de 77 de ani, iar acum, după moartea Arhiducesei Maria Magdalena, Arhiducele Dominic de Habsburg rămâne singurul proprietar al Castelului Bran.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate