A doua tranşă de vaccin antigripal va fi livrată pe 10 noiembrie. Când apare în farmacii

A doua tranşă de vaccin antigripal va fi livrată pe 10 noiembrie. Când apare în farmacii

Deși imunizarea ar fi trebuit să înceapă, în luna octombrie, vaccinul antigripal, nu se găsește nici în cabinetele medicilor de familie şi nici în farmacii. Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat joi că o a doua tranşă de vaccin antigripal va fi livrată pe data de 10 noiembrie.

Potrivit noului Ministru al Sănătății, care şi-a preluat oficial, joi, mandatul, a doua tranşă de 500.000 de doze de vaccin antigripal va fi livrată pe data de 10 noiembrie, iar ultima tranşă, la începutul lunii decembrie.

„Vom încerca să optimizăm acest sistem şi la anul să nu mai vorbim de o criză a vaccinului. Procedurile trebuie demarate din timp şi nu trebuie să ajungem în situaţia asta şi, evident, cei responsabili să înveţe din greşelile care s-au făcut”, a precizat ministrul Sănătăţii, care a menţionat că în luna octombrie a fost livrată prima tranşă de 500.000 de doze de vaccin antigripal.

Deși cererea este uriașă, dozele de vaccin antigripal lipsesc de o perioadă din farmacii. Compania care îl importă nu mai are nimic pe stoc.

Alte articole:   VIDEO Accident spectaculos pe DN 6, în Dolj: Un TIR a intrat pe contrasens și a lovit două mașini

Vaccinul antigripal ar putea reveni în farmaciile din România la finalul lunii noiembrie, o nouă livrare de vaccinuri fiind planificată peste două săptămâni, au declarat pentru wall-street.ro reprezentanții companiei Sanofi, cel mai mare producător de vaccinuri la nivel mondial.

https://newsbv.ro/2019/10/19/sorina-pintea-vaccinurile-antigripale-nu-au-fost-aduse-toate-in-tara/

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate