A ars una dintre cele mai vechi biserici din România, monument istoric

A ars una dintre cele mai vechi biserici din România, monument istoric

A ars una dintre cele mai vechi biserici din România. Monumentul istoric este construit în cea mai mare parte din lemn. Biserica din localitatea Stoilești, județul Vâlcea a fost aproape în totalitate distrusă de flăcări.

Zeci de pompieri au intervenit cu 3 autospeciale să stingă focul. Intervenția a fost una extremă, iar salvatorii s-au luptat cu flăcările pentru mai multe ore. Biserica de la Stoilești a fost ridicată acum 270 de ani și poartă hramul „Sfântului Nicolae”. 

În această dimineaţă, în jurul orei 8,30, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la acoperişul unei biserici, în localitatea Stoileşti, sat Ghiobeşiti. La faţa locului, s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea. În sprijin au sosit şi colegii de la Detaşamentul de Pompieri Drăgăşani, cu o autospecială de stingere. Sosiţi la faţa locului, pompierii au găsit acoperişul bisericii, construit din lemn cu învelitoare din şită, cuprins în totalitate de flăcări. Din informaţii furnizate de apelant, biserica este încadrată ca monument istoric”, a informat ISU Vâlcea.

Alte articole:   O zi până la debutul Euro 2024. Cum arată mingea oficial a turneului din Germania, care costă 150 de euro

Din păcate, cantitatea foarte mare de lemn uscat din componenţa edificiului, precum şi temperaturile ridicate, au favorizat extinderea la întreaga clădire. Cercetările preliminare efectuate la faţa locului arată că flăcările s-ar fi declanşat în urma producerii unui scurtcircuit la instalaţia de alimentare cu electrică”, precizează ISU Vâlcea, potrivit realitatea.net.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate