87 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România

87 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România

Ziua de 28 februarie marchează 87 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România, de la semnarea Înaltului Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1933 de către Regele Carol al II-lea, care aproba „Regulamentul Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”.

„Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, are ca scop “limitarea efectele bombardamentelor aeriene asupra populaţiei sau resurselor teritoriului, prin protecţie directă sau micşorând eficacitatea atacurilor aeriene”.

Conceptul de protecţie civilă a evoluat de la “apărare pasivă” la “apărare locală antiaeriană” în 1952, apoi “apărare civilă” în 1978 şi “protecţie civilă” în 1996.

Schimbările produse în societatea românească în perioada 1996-2004 au dus şi la schimbări în domeniul protecţiei civile prin elaborarea Legii nr. 481/2004 care este în concordanţă cu principiile, scopurile şi obiectivele prevăzute în Strategia Internaţională pentru Prevenirea Catastrofelor, adoptată de Adunarea Generală ONU precum şi cele stabilite de mecanismele Uniunii Europene în domeniu.

Alte articole:   Cum să ne ferim de vremea geroasă? Recomandările ISU Brașov

Ziua Protecţiei Civile (sau Ziua Apărării Civile) este un bun prilej de bilanţ şi rememorare a activităţii desfăşurate de specialiştii de protecţie civilă de-a lungul timpului, mereu aflaţi la datorie, intervenind în sprijinul cetăţenilor ameninţaţi de catastrofe şi dezastre naturale.

Pentru a sărbătorii acest eveniment Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov, desfășoară în această perioada o serie de activități în municipiu și județ.

https://newsbv.ro/2020/02/25/evenimente-de-ziua-protectiei-civile-la-brasov/
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate