82 de lucrări din 10 colecții private din România într-o expoziție inedită găzduită de Centrul Multicultural al Universității Transilvania

82 de lucrări din 10 colecții private din România într-o expoziție inedită găzduită de Centrul Multicultural al Universității Transilvania

Muzeul de Artă Brașov în parteneriat cu Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov vă invită să participați la deschiderea unei expoziții de celebrare a artistei Magdalena Rădulescu (1902-1983) curatoriată de Alexandra Ardelean.

Expoziția „Magdalena Rădulescu. 120 de ani de grație boemă” este organizată cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la nașterea artistei. Aduce împreună opere de artă din 10 colecții private, grafică și pictură. Vernisajul va avea loc vineri, 5 august, începând cu ora 18.00. La Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, în Bulevardul Eroilor nr. 29.

Magdalena Rădulescu (1902-1983) s-a născut la Râmnicu-Vâlcea, dar și-a petrecut anii copilăriei la Constanța. A studiat arta la München și Paris, însă și-a format propriul traseu artistic original.
S-a integrat ușor în lumea intelectualilor francezi și români, iar portretele realizate de ea ilustrează de fapt cercurile sociale în care și-a găsit sprijin.
Printre temele operelor pe care vizitatorii le vor descoperi în expoziție se află autoportretul. Scene de gen reprezentând lumea spectacolului și a carnavalului, dansuri românești (hore și dansul călușarilor).
Magdalena Rădulescu a promovat cu mândrie tradițiile românești în toate țările în care a călătorit. Iar influențele orientale care au urmărit-o din copilărie își spun cuvântul și în picturile care îi așteaptă pe vizitatori.

Alte articole:   Filarmonica Brașov, evenimente speciale de Ziua Internațională a Copilului

Având o activitate artistică continuă, operele sale au îmbogățit numeroase colecții muzeale și alte zeci de colecții private din întreaga lume.
Expoziția „Magdalena Rădulescu. 120 de ani de grație boemă” aduce la Brașov un total de 82 de lucrări din 10 colecții private din România. Printre care: Colecția Cătălin Casperschi, Colecția I. și L. Gavrilescu, Colecția Uzunov și Colecția Mihai Astratinei.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate