81,625 de milioane de lei au fost alocate afacerilor înfiinţate la Braşov prin programul Start Up

81,625 de milioane de lei au fost alocate afacerilor înfiinţate la Braşov prin programul Start Up

Agenţia pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii şi Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului (AIMMAIPE) Braşov a avizat în acest an pentru contractare 416 dosare, pentru suma de 81,625 de milioane de lei, prin programul Start Up. În total, au fost depuse 1.075 de doare, din care evaluate au fost 522.

De asemenea, pentru finanţare prin programul naţional multianual de microindustrializare au fost depuse 59 de dosare, din care au fost contractate 10 pentru suma de 4,359 milioane de lei.

La programul pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului au fost depuse 17 dosare, din care ulterior la unul s-a renunţat la cererea de finanţare, pentru suma de 27.000 de lei.

Alte articole:   Ziua Copilului, sărbătorită la Ghimbav şi la Herghelia Sâmbăta de Jos

Şi pentru programul de dezvoltare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata s-au depus 78 de dosare pentru finanţare, au fost contractate 8 pentru suma de 1,965 milioane de lei, a precizat directorul executiv al AIMMAIPE, Florin Luca. 

AIMMAIPE Braşov a fost infiintata in data de 30 iunie prin Ordonanța de urgență nr. 43/2017 privind înființarea, organizarea și funcționarea agențiilor pentru întreprinderi mici și mijlocii, atragere de investiții și promovare a exportului , prin preluarea activității și personalului Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici, Mijlocii și Cooperație Brasov.

AIMMAIPE Brasov functioneaza ca unitate aflata in subordinea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat avand in subordine judetele Brasov, Sibiu si Covasna.
În domeniul finanatarilor,  AIMMAIPE gestioneaza și asigura implementarea și monitorizarea proiectelor, programelor naționale de finanțare de la bugetul de stat acordate pentru stimularea și dezvoltarea întreprinderilor mici, mijlocii și a societăților cooperative, aprobate și derulate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, precum și consiliere gratuită privind accesarea programelor menționate
In domeniul investițiilor străine, institutia are atribuții în ceea ce privește identificarea oportunităților de investiții existente la nivel local, informarea asupra facilităților acordate investitorilor, informarea asupra potențialelor proiecte investiționale și a celor în curs de implementare la nivel local, sprijinirea demersurilor Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat privind implementarea proiectelor investiționale prin pregătirea vizitelor la fața locului a reprezentanților ministerului, însoțiți de delegații cu potențiali investitori, precum și menținerea unui dialog constant cu autoritățile publice locale
Cat priveste domeniul promovării exportului, AIMMAIPE are atribuții în ceea ce privește informarea privind programele de susținere și promovare a exporturilor, facilitarea contactelor directe dintre potențiali parteneri externi și antreprenori locali, identificarea producătorilor români cu potențial de export, precum și realizarea și actualizarea unei baze de date pe domenii de activitate și destinații externe de interes.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate