640.000 de euro, pentru un pachet de acţiuni la Avicola Braşov

640.000 de euro, pentru un pachet de acţiuni la Avicola Braşov

Omul de afaceri Ioan Popa, managerul companiei Transavia SA Oiejdea, deţine 84,59% din capitalul social al societăţii Avicola Braşov. Împreună cu Transavia, Ioan Popa deţine în prezent un pachet de 88,74% din capitalul social de la Avicola Braşov.

Omul de afaceri a plătit pentru 931.406 acţiuni suma de 2,76 milioane de lei (aproximativ 640.000 de euro). Popa mai deţine prin intermediul Transavia SA un alt pachet de 4,15 la sută din acţiuni.
Popa a lansat o ofertă publică de preluare de acţiuni, prin care dorea să cumpere 25% din capitalul Avicola Braşov, respectiv circa 1,7 milioane de acţiuni, pentru care a oferit cinci milioane de lei. A reuşit să achiziţioneze, în final, ceva mai mult de jumătate din ceea ce şi-a propus.
Ioan Popa a intrat în acţionariatul companiei braşovene la începutul anului 2009, când a preluat un pachet de 72,1% din acţiuni, iar un an mai târziu a încercat să delisteze compania de pe bursă fără să deruleze ofertă publică de preluare, aşa cum cerea legislaţia în domeniu.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Statele europene se gândesc să îşi vaccineze muncitorii expuşi la gripa aviară din sectoarele creşterii păsărilor şi lactatelor

Anunţuri mică publicitate