60 de cazuri de gripă într-o săptămână, în judeţul Brașov

60 de cazuri de gripă într-o săptămână, în judeţul Brașov

În ultima săptămână, în judeţul Brașov, s-a înregistrat un record de cazuri de gripă. 60 de îmbolnăviri au fost confirmate pe baza simptomelor clinice, fiind cele mai multe cazuri raportate până în prezent.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, în săptămâna 9-15 decembrie, au fost raportate 60 de cazuri de gripă, dintre care 47 de copii.

Dintre persoanele diagnosticate cu virusul gripal, șapte au fost internate. Este vorba despre cinci copii cu vârste între 2 şi 14 ani, dar şi de doi adulţi cu vârste între 50 şi 64 de ani.

De asemenea, săptămâna trecută, 1.950 de braşoveni au ajuns la medic cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), iar 17 bolnavi au avut nevoie de îngrijiri spitalizate.

Alte articole:   VIDEO Firmă care polua râul Tărlungeni, depistată de jandarmi

Şi în acest caz, cei mai afectaţi au fost copiii – 1.148, iar 13 cazuri dintre cele internate fiind copii cu vârste între 0 şi 14 ani.

Au mai fost raportate şi 376 de cazuri de pneumonie, iar 73 dintre bolnavi au fost internați. 46 de cazuri dintre cele internate au fost copii.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate