6 milioane de euro pentru Polul de Creștere Brașov

6 milioane de euro pentru Polul de Creștere Brașov

Simion Cretu

Joi s-au semnat trei contracte de finantar, din care aprosimativ 6 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile investite in transformarea municipiului Brasov si a localitatilor limitrofe intr-un important pol de crestere si dezvoltare economico-sociala. Fondurile solicitate sunt alocate din bugetul Programului Operational Regional la nivelul Regiunii Centru si sunt destinate reabilitarii infrastructurii sociale si infrastructurii rutiere din zona metropolitana Brasov.

Prin proiectul „Dublare pasaj rutier Fartec” s-a  solicitat 18.862.065,40 lei fonduri nerambursabile pentru imbunatatirea infrastructurii rutiere in zona de nord a municipiului Brasov. Acest obiectiv va fi atins prin largirea pasajului suprateran „Fartec”, care traverseaza magistrala CF 200 Brasov- Sibiu. Lungimea totala a lucrarilor prevazute este de 682,65 m, inclusiv rampele de acces.

Cel de-al doilea proiect contractat  este „Reabilitare cladire cu destinatie de locuinte sociale in municipiul Brasov”.  A fost solicitată suma de 3.666.074,16 lei fonduri nerambursabile pentru crearea unui numar de 44 noi locuinte sociale prin reabilitarea unei cladiri in prezent neutilizate. Cladirea are o suprafata totala utila de 2391,92 mp si va facilita accesul unui numar de 119 persoane aflate in situatii de risc, la conditii decente de locuire, in vederea prevenirii si combaterii marginalizarii si excluziunii lor sociale.

Alte articole:   Duminica Floriilor

Pentru cel de-al treilea proiect contractat se solicita 2.146.767,03 lei fonduri nerambursabile pentru „Achizitia si instalarea echipamentelor specifice pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in unitatile de invatamant si pe domeniul public din localitatile Codlea, Sacele, Rasnov, Predeal si Ghimbav”. Fondurile solicitate vor fi  investite in sisteme integrate de detectie, semnalizare si avertizare in caz de incendiu, detectie si avertizare antiefractie, control acces si supraveghere video, la nivelul celor 10 unitati de invatamant din localitatile Codlea, Ghimbav, Predeal, Rasnov si Sacele.

„Cele trei proiecte semnate azi solicita 5,67 milioane euro si se adauga altor cinci proiecte aflate in derulare, prin care au fost deja alocate dezvoltarii zonei Brasov 14,05 milioane euro. Sunt multe proiecte depuse pentru dezvoltarea Polului de Crestere si valorile alocate sunt mari, de aceea a fost creat un departament special pentru monitorizarea lor. La ora actuala, intreaga suma alocata zonei metropolitane Brasov este acoperita prin cele 25 de proiecte depuse pe subdomeniul Pol de crestere, care solicita 77,81 milioane euro fonduri nerambursabile. In perioada urmatoare se vor semna alte 5 proiecte, prin care se vor mai aloca polului de crestere alte 10 milioane euro fonduri nerambursabile. Toate aceste proiecte vizeaza atat dezvoltarea infrastructurii urbane, cat si dezvoltarea turismului, prin reabilitarea obiectivelor de patrimoniu si dezvoltarea unor structuri de agrement”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Alte articole:   Duminica Floriilor

Alte 13 proiecte ce solicita 47,85 milioane euro  pentru dezvoltarea  polului de crestere Brasov sunt inca in evaluare la sediul ADR Centru. Prin proiectele deja contractate este prevazuta reabilitarea si reamenajarea unui centru pentru varstnici, a cladirii Cinematografului Patria, a pasajului rutier peste calea ferata pe Str. Independentei, a drumurilor de acces in zona Coresi, precum si amenajarea Pietei Unirii.                                                                    

Distribuie dacă îți place!