Şeful Direcţiei de Relaţii Externe a Consiliului Judeţean trece la Conservatori

Şeful Direcţiei de Relaţii Externe a Consiliului Judeţean trece la Conservatori

Mihai Pascu

Şeful Direcţiei de Coordonare şi Integrare Europeană din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu, care deţine şi funcţia de  preşedinte al Agenţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB), a anunţat ieri că îşi va depune adeziunea la Partidul Conservator.

„Vreau să fiu un simplu membru al acestui partid. Eu, din 1992,  am fost implicat în toate proiectele Consiliului Judeţean, dar acestea au nevoie de susţinere politică, iar Alianţa de Centru-Dreapta este motorul care poate duce la dezvoltarea acestora”, a precizat Mihai Pascu.

El și-a lansat cartea „China – Particularități ale ridicării unei superputeri”, o lucrare științifică de amploare care valorifică o documentare desfășurată pe parcursul a cinci ani. Lucrarea are la bază teza de doctorat pe care autorul a elaborat-o în această perioadă. Mihai Pascu își propune să răspundă cu argumente pro și contra la întrebarea: este China o superputere mondială? „Tematica este destul de provocatoare, datorită faptului că astăzi China, această țară cu potențial fantastic, învârte practic economia lumii. China este recunoscută ca motorul de dezvoltare și de relansare economică atât a țărilor puternic industrializate, cât și a celorlalte state. În această carte analizez în mod științific dacă China poate astăzi să spere la statutul de superputere mondială. Analiza este realizată din punct de vedere economic, militar, geostrategic și nu în ultimul rând demografic, având în vedere că este vorba de țara cu cea mai mare populație de pe glob”, spune Mihai Pascu.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Ciolacu: Austria este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România

Anunţuri mică publicitate