500.000 de lei costă reparaţiile pentru drumul spre Șirnea

500.000 de lei costă reparaţiile pentru drumul spre Șirnea

adrian gaborVicepreședintele Consiliului Județan, Adrian Gabor,  a anunțat că lucrările pentru drumul spre Șirnea, Drumul Național până la căminul cultural, vor începe în perioada imediat următoare.

„Am fost miercuri la fața locului, iar specialiștii au găsit o soluție foarte repidă pentru a rezolva problema. Drumul, lat de 6 metri, va fi reparat  cu asfalt dublu bituminos. Practic, se va face o reciclare in situ, după cum se numește tehnic, a DJ 730A, dar se va face și decolmatarea podețelor, din cauza cărora s-a ajuns în această stare, la km 3 spre 4 înspre sat. Din păcate, în timp s-a și acționat greșit, s-a pus piatră peste asfalt. Din fericire, costurile nu vor fi mari pentru că fundația drumului este înn stare foarte bună”, a precizat Gabor.

Alte articole:   FOTO O macara s-a prăbușit peste o mașină, în București

Costurile vor fi 65.000 de lei/km, iar autoritățile județene speră ca lucrările să fie încheiate cu un total de 500.000  de lei.

O problemă o va reprezenta, însă, restul de doi kilometri de la Șirnea spre satul Ciocani, care are o lățime de 1,5 metri. Acesta este un drum județean de clasa a 5-a, iar pentru lărgire ar fi necesară exproprierea de terenuri, proces greoi și costisitor. Însă, a mai precizat Gabor, sătenii au fost de acord să facă acte notariale de donație pentru lăţirea străzii.

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate