5 turiști s-au accidentat, astăzi, pe pârtiile din Poiana Brașov

5 turiști s-au accidentat, astăzi, pe pârtiile din Poiana Brașov

Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat, astăzi, sa intervina la 5 cazuri in care turistii s-au accidentat in timp ce se plimbau sau practicau sporturile de iarna.

Patru persoanele au suferit traumatisme la nivelul membrelor superioare, iar o persoana la nivelul coloanei. Intr-unul dintre cazuri turistul cobora pe picioare de pe masiv, moment in care a alunecat pe o portiune de partie inchisa, acoperita cu zapada. Salvamontiștii vă reamintesc ca zapada cu care sunt acoperite partiile la acest moment este in cea mai mare parte artificiala si are o consistenta foarte dura, oferind aderenta foarte scazuta.

Daca alegeti sa faceti plimbari pe masiv, vi se recomandă sa folositi traseele marcate si nicidecum partiile de schi. In cazul in care traseul montan traverseaza partia, sau are parti comune cu aceasta, asigurati-va intotdeauna din amonte pentru a nu incurca schiorii. In aceste zone deplasati-va doar cand aveti cale libera si doar pe margine in sir indian, ocupand o zona cat mai mica a partiei.

Sursa: Salvamont Poiana Brașov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate