5 iunie – Ziua Mondială a Mediului. Porți deschise la Agenția de Protecție a Mediului Brașov

5 iunie – Ziua Mondială a Mediului. Porți deschise la Agenția de Protecție a Mediului Brașov

Instituită în 1972, de Adunarea Generala a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Mondială a Mediului este un prilej pentru a dezbate situaţia în care se află natura şi măsurile ce se impun pentru a o proteja.

De Ziua Mondială a Mediului, în 5 iunie, la nivel mondial, sunt organizate marşuri, parade ale bicicliştilor, campanii de împăduriri şi ecologizarea a unor zone, dar şi evenimente artistice dedicate mediului înconjurător.

Cu acest prilej, astăzi, începând cu ora 10.00, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Braşov organizează „Ziua porţilor deschise”, pentru toţi cei curioşi să afle despre activitatea instituţiei.

Este modul în care angajaţii instituţiei vor marca Ziua Mondială a Mediului, instituită în 5 iunie, iar primii vizitatori vor fi elevii Şcolii Gimnaziale nr. 19 şi ai Şcolii Gimnaziale nr. 25, precum şi ai Colegiului Tehnic Mircea Cristea.

În fiecare an, cu ocazia sărbătoririi acestui eveniment, organizatorii transmit un mesaj referitor la importanţa protejării mediului înconjurător, adoptarea unor atitudini prietenoase faţă de natură şi efectele pe care dezvoltarea economică le poate avea asupra acesteia.

Sloganul Zilei Mondiale a Mediului 2019 este „Împreună putem învinge poluarea aerului!”.

„O înţelegere sistemică a modului în care natura, economia şi sănătatea oamenilor sunt interconectate este esenţială pentru identificarea celor mai bune opţiuni de politică în domeniul protecţiei mediului”, a declarat directorul executiv al APM Braşov, Ciprian Băncilă.

În această perioadă, reprezentanţii APM au participat la reevaluarea mai multor unităţi de învăţământ, în vederea menţinerii „steagului verde”, din cadrul Programului internaţional ECO ŞCOALA şi la alte activităţi educativ-ecologice dedicate Zilei Mondiale a Mediului.

Începând din 1987, ziua mondială a mediului înconjurător este găzduită de câte o ţară, anul acesta onoarea revenindu-i Canadei.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate