400 de tone de peturi și sticlă, reciclate în noiembrie și decembrie în județul Brașov

400 de tone de peturi și sticlă, reciclate în noiembrie și decembrie în județul Brașov

Sticlele, PET-urile sau dozele de aluminiu aruncate de locuitorii din județul Brașov au devenit o resursă, aceste deșeuri fiind valorificate anul trecut de Asociația de Dezvoltate Intercomunitară „ISO Mediu” Brașov (ADI ISO Mediu), din care fac parte toate primăriile din județ.
Până nu demult aceste deșeuri erau generatoare de costuri. Acum, susține președintere Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADI ISO Mediu, Liviu Butnariu, „prin valorificarea lor se obțin venituri, care se întorc la comunitățile locale. În loc să plătească taxe de depozitare pentru PET-uri, doze de aluminiu sau sticle, primăriile încasează bani”.
Mai exact, potrivit informațiilor președintelui ADI ISO Mediu, Liviu Butnariu, în lunile noiembrie și decembrie a anului 2023, la nivelul județului Brașov în baza delegărilor făcute de ADI ISO Mediu au fost reciclate peste 400 tone de recipiente, respectiv PET-uri sau sticlă. Toate aceste deșeuri au fost valorificate prin organizațiile care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului (OIREP), devenit astfel surse de venituri.
Altfel, spus, așa cum au precizat de mai multe ori reprezentanții ADI ISO Mediu Brașov, s-a ajuns la situația ca deșeurile reciclabile să devină o resursă, nu o „povară”. Reamintim că ADI ISO Mediu Brașov a fost delegată să semneze contracte pentru sortarea deșeurilor reciclabile.

Alte articole:   VIDEO Brașovenii și turiștii, despre Parada Junilor

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate