38 de amenzi de aproape 65.000 de lei date de polițişti! Doi braşoveni cu dosare penale pentru că aveau, ilegal, arme!

38 de amenzi de aproape 65.000 de lei date de polițişti! Doi braşoveni cu dosare penale pentru că aveau, ilegal, arme!

La data de 26 februarie 2022, în intervalul orar 00.00-15.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul Ordine Publică, Serviciul Rutier, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Biroul Rutier, au organizat și desfășurat o acțiune cu efective mărite ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea infracționalității în domeniile drepturilor de autor, evaziunii fiscale și contrabandei.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

–  Verificarea respectării de către agenții economici din zonele vizate, care își desfășoară activitatea comercială în domeniul comerțului cu diverse produse (alimentare şi  nealimentare) a dispozițiilor legale în vigoare, inclusiv a normelor specifice care reglementează protejarea drepturilor de proprietate intelectuală (drepturi de autor și conexe);

Alte articole:   FOTO Suspecţii crimei din Vaslui au fost prinşi la Braşov

–  Verificarea respectării prevederilor Codului Vamal de către persoanele fizice care călătoresc pe raza județului Brașov, cu privire la natura și cantitățile de bunuri accizabile pe care le posedă pe durata transportului; 

În cadrul activităților desfășurate au fost verificați 10 operatori economici, legitimate 95 de persoane și verificate în trafic 66 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 64.500 lei. Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 26 au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, pentru încălcări ale dispozițiilor prevăzute în O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale,  4 pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, au fost reținute 1 permis de conducere, 1 certificat de înmatriculare, 1 set de plăcuțe de înmatriculare, iar  în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 28/1999, a fost confiscată suma de 4.000 lei.

Alte articole:   Polițiștii brașoveni au salvat un cal bătut și înfometat de stăpân

În cadrul activităților desfășurate au fost constatate două infracțiuni de “nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, după cum urmează:

Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov au identificat o femeie, care deținea, fără drept, la domiciliul său, două arme neletale, scurte, tip pistol, cu destinație de autoapărare, precum și 25 de cartușe aferente acestora.

De asemenea, polițiștii brașoveni au identificat un bărbat, în vârstă de 52 ani din localitatea Cristian, județul Brașov care deținea, fără drept, la domiciliul său, o armă neletală, supusă autorizării, tip puscă cu aer comprimat.

În amble cazuri au fost întocmite dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, dosare instrumentate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Alte articole:   FOTO Suspecţii crimei din Vaslui au fost prinşi la Braşov

De asemenea, s-a procedat la ridicarea armelor și a cartușelor aferente, în vederea continuării cercetărilor.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate