33 de ani de la Proclamația de la Brașov – 15 noiembrie

33 de ani de la Proclamația de la Brașov – 15 noiembrie

Revolta stegarilor împotriva regimului comunist a făcut înconjurul lumii. Presa mondială relata despre curajul muncitorilor brașoveni de a se opune unui sistem totalitar. Astăzi, la 33 de ani de la lansarea Proclamației de la Brașov, nu mai vorbim de foști comuniști, ci de neo-marxiști…  Considerăm că orice comentarii sunt de prisos. 

Iată textul Proclamației de la Brașov

Noi, cei care la 15 Noiembrie 1987 am spus NU comunismului;
Noi, cei care nu v-am trădat niciodată;
Noi, cei care suntem hotărâţi să continuăm lupta pentru libertate;
În faţa lui Dumnezeu şi a voastră, proclamăm ziua de 15 Noiembrie:

ZIUA NAŢIONALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA COMUNISMULUI
Niciun neam, niciodată şi nicăieri pe pământ să nu mai sufere ciuma roşie;
Noi cei care ne-am regăsit demnitatea prin jertfă de sânge declarăm:

1. Îi vom cinsti ca pe nişte eroi ai neamului pe cei căzuţi în lupta împotriva comunismului şi le închinăm prinosul recunoştinţei noastre.
2. Vom reconsidera istoria neamului nostru şi îi vom reda valorile spiritual-umane.
3. Vom reînvia tradiţia creştină în şcoli şi în societate.
4. Lupta fraţilor noştri din Basarabia şi Bucovina este şi lupta noastră.
5. Considerând că are loc o gravă degradare a României, a devenit o necesitate istorică deschiderea procesului comunismului, în care să fie chemate toate persoanele care au contribuit la dezastrul actual al ţării şi judecarea lor în TRIBUNALE MORALE.
Vom chema în faţa TRIBUNALULUI MORAL pe cei care ne-au condamnat la moartea roşie. Pentru aceasta am instituit TRIBUNALUL MORAL. Acesta este un act de dreptate şi conştiinţă. Nu este un act de răzbunare. Trebuie continuat procesul comunismului, al criminalilor care ne-au transformat în victimele totalitarismului. Vom chema în faţa TRIBUNALULUI MORAL şi pe cei vinovaţi de crimele din Decembrie 1989 şi până acum.
6. Vom impune aplicarea principiilor DECLARAŢIEI UNIVERSALE A DREPTURILOR OMULUI, reconsiderând astfel valorile umane. Vom reda, conform criteriilor eficienţei, importanţa şi valorificarea fiecărei profesiuni.
7. Vom impune organizarea unui referendum naţional pentru stabilirea formei de guvernământ a ţării, care să excludă orice fel de totalitarism.
Pentru realizarea statului de drept şi pentru reintegrarea în lumea civilizată, cerem Guvernului:
8. Publicarea tuturor proiectelor de lege şi supunerea lor discuţiei publice.
9. Vom impune trecerea patrimoniului economic în proprietatea celor care l-au creat.

Alte articole:   S-a stabilit data alegerilor locale 2024. Scenariile PNL și PSD pentru prezidențiale și parlamentare

Economia de piaţă să se realizeze aplicând sistemul economic al ţărilor avansate.
Rolul Guvernului să fie de arbitraj, iar legile de impunere fiscală să fie un stimulent şi nu o frână în calea iniţiativei.
10. Vom determina Guvernul să aplice reforma agrară prin împroprietărirea ţăranilor cu pământ şi să sprijine tehnologizarea agriculturii. Trebuie să li se recunoască ţăranilor dreptul de a se organiza după propria lor voinţă.
11. Garantarea autonomiei sindicatelor faţă de patronat şi de Guvern.
12. Modernizarea şi reforma întregului sistem educaţional, îmbinând tradiţia cu experienţa ţărilor avansate.
13. Schimbarea atitudinii Guvernului faţă de instituţiile de asistenţă socială. Este timpul să găsească resurse pentru a asigura orfanilor, bătrânilor şi handicapaţilor asistenţa socială, dându-le dreptul la o viaţă demnă şi civilizată.
14. Adoptarea neîntârziată a legii sanitare, recunoaşterea importanţei muncii depuse de corpul medical. Fără sănătatea fizică a naţiunii nu putem avea sănătate morală şi nici viitor pentru copiii noştri.
15. Recunoaşterea drepturilor individuale şi colective ale naţionalităţilor conlocuitoare conform „Declaraţiei universale a drepturilor omului” şi hotărârilor şi convenţiilor internaţionale la care a aderat România. Nu admitem învrăjbirea între naţionalităţi, indiferent din partea cui ar veni.
16. Renunţarea la monopolul puterii asupra importantelor instituţii de informare în masă – televiziunea şi radioul, şi redarea acestora proprietarului de drept, cel care de fapt le finanţează, adică poporul, prin instituţiile civile.
Presa să fie liberă şi neîngrădită.
Considerăm că:

Alte articole:   InfoCons: Atenție la masa de 1 Decembrie! Un român poate consuma până la 68 de aditivi alimentari

17. Armata trebuie să slujească exclusiv interesele poporului, rolul ei este de a apăra integritatea teritorială şi nu instituţiile puterii.
18. Poliţia şi Jandarmeria trebuie să asigure protecţia cetăţeanului şi a bunurilor lui.
19. Serviciul Român de Informaţii trebuie să dobândească un cadru legal şi să se subordoneze Parlamentului ţării.
20. Justiţia trebuie să funcţioneze ca o a treia putere în stat şi să fie slujită de magistraţi integri şi competenţi.
Vom impune respectarea principiilor enunţate, astfel încât aceste instituţii să realizeze consolidarea statului de drept.
21. Societatea Civilă românească trebuie integrată în dinamica societăţii civile europene. Garanţia democraţiei autentice este pluralismul politic neîngrădit.
22. Trebuie reconsiderate legăturile cu străinătatea în general şi cu diaspora română în special, pentru demontarea mecanismelor xenofobe şi izolaţioniste.

Alte articole:   "Am suflet de Crăciun", concert extraordinar Fuego, la Teatrul Sică Alexandrescu, pe 4 decembrie

Lupta noastră va înceta numai atunci când punctele PROCLAMAŢIEI DE LA BRAŞOV vor deveni o realitate.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate