300 de saci de gunoaie strânse din Piatra Craiului, de „Ziua Pământului”

300 de saci de gunoaie strânse din Piatra Craiului, de „Ziua Pământului”

Voluntari şi ONG-uri au strâns 300 de saci cu gunoi din Piatra Craiului, pentru a marca „Ziua Pământului”.

Ecologizare în Piatra Craiului, de „Ziua Pământului”. 300 de saci de gunoaie au fost strânse de cercetași și alte ONG-uri.

Circa 150 de voluntari de la mai multe organizații s-au strâns sâmbătă în Cheile Dâmboviței, (zona Săticului de Jos, județul Argeș) pentru a strânge gunoaie, într-o activitate cu rol simbolic și educativ și pentru a marca „Ziua Pământului” care se sărbătorește luni, 22 aprilie, transmite G4Media.

Organizatorii pricipali- organizația Wild Wolf Adventure  (WWA) au transmis că voluntarii de la Cercetașii României – ALB Bucuresti, Formația Salvamont Câmpulung Muscel, elevii de la Școala Generală Traian din Pitești, grupul Hoinăreștii din București, ECO Aventura București, membrii de la Asociația Reviving Rucăr au strâns peste 300 de saci de gunoi.

Alte articole:   ,,Trei seri culturale în inima României”, în august, la Făgăraş. Programul complet al evenimentului

Bogdan Bălan, reprezentantul WWA a spus pentru G4Media că deși situația gunoaielor din natură nu s-a îmbunătățit față de anul trecut, totuși în acest an autoritățile au fost ceva mai receptive, au avut și acestea o parte de implicare.

De asemenea, acesta a spus că după cum arată imaginile, cea mai mare parte din deșeuri provin de la turiști, dat fiind că acea zonă nu are mulți locuitori permanenți în apropiere.

„Știm, mai bine nu era nevoie să facem asta, dar pentru asta trebuie să ne străduim cu toții să transmitem și celorlalți cetățeni valori sănătoase și o educație aleasă și corectă. Numai așa nu o să mai fim nevoiți să strângem după alții”.

Participanții speră că acțiunea de sâmbătă să fie un semnal de alarmă pentru turiști și pentru locuitori din toate zonele României.

Alte articole:   Patru centre de concurs pentru examenul de Titularizare 2024, în Braşov

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate