Sute de steaguri tricolore arborate în Brașov de Ziua Națională a României

Sute de steaguri tricolore arborate în Brașov de Ziua Națională a României

Pentru a marca cum se cuvine Ziua Națională a României, când se aniversează 100 de ani de la Marea Unire, autorităţile locale braşovene s-au pregătit în mod deosebit, și au montat mult mai multe steaguri pe străzi, iar pe mai multe clădiri au fost montate drapele de mari dimensiuni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, au fost montate, în total, 900 de steaguri cu lance, pe stâlpii de la marginea străzilor principale din oraş şi nu numai.

Drapelele au fost monate pe bulevardele Eroilor, 15 Noiembrie, Mihai Kogălniceau, Iuliu Maniu, Alexandru Vlahuţă, Muncii şi străzile Valea Cetăţii, Castanilor, Zizinului, Saturn, Toamnei, Nicolae Iorga, Mureşenilor, George Bariţiu, Şirul Beethoven, Prundului, Poarta Şchei, Grigoraş Dinicu, Nicolae Bălcescu şi Carpaţilor.

Alte articole:   Concurs de încondeiat ouă, în Joia Mare, la Râşnov

În acest an, pe mai multe artere de intrare în oraş şi pe unele bulevarde principale, pe stâlpi, vor fi 160 de steaguri verticale de 3 metri lungime. Aceste steaguri sunt puse pe Calea Bucureşti, B-dul Griviţei şi Calea Făgăraşului.

Alte 12 steaguri de dimensiuni mari, de 12 metri lungime şi 4,5 metri lăţime, sunt amplasate pe clădirile prin faţa cărora va trece parada militară de 1 Decembrie, dar şi pe alte instituţii.

Două dintre ele au fost instalate pe sediul Primăriei, unul pe clădirea Modarom şi unul pe clădirea Hotelului Aro, astfel încât să fie vizibile în timpul paradei.

De asemenea, la parada de 1 Decembrie, reprezentanții Primăriei vor împărți celor prezenți, 3.000 de steguleţe, 2.000 de fulare şi 1.000 de cocarde tricolore.

Alte articole:   Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă la Braşov de jandarmi

Pentru cumpărarea steagurilor verticale şi a drapelelor de 10 m, Primăria Braşov a cheltuit, în total, 51.600 lei.

Foto: Camelia Vlad

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate