Numărul infecțiilor respiratorii, în creștere

Numărul infecțiilor respiratorii, în creștere

Incidenţa infecţiilor respiratorii a avut un trend crescător în săptămâna 18 – 24 martie faţă de săptămâna anterioară, dar cu o scădere a numărului de cazuri de gripă confirmate cu laboratorul, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit INSP, în perioada de referinţă, s-au raportat 90.366 de cazuri de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii), înregistrându-se cu 13% mai puţine cazuri comparativ cu aceeaşi săptămână a sezonului precedent (103.860) şi cu 4,9% mai multe cazuri comparativ cu săptămâna anterioară (86.097). Variaţia în plus faţă de media calculată de 84.630 a cazurilor din ultimelor sezoane (2016 – 2023, fără sezoanele pandemice) a fost de 6,8%.

Alte articole:   Până la sfârșitul acestei luni pot fi ridicate tichetele din cadrul campaniei ,,Dar din suflet pentru seniori''

În acelaşi interval, s-au înregistrat 938 cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ 1.984 cazuri în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi cu 825 înregistrate în săptămâna precedentă.

Cele mai multe cazuri de gripă clinică au fost raportate în Bucureşti (365) şi în judeţele Constanţa (63), Prahova (59) şi Covasna (50). În restul judeţelor numărul de cazuri a fost mai mic de 50.

Au mai fost înregistrate 27 cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu unul mai mult faţă de săptămâna precedentă şi cu 12 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent. Un număr de 17 cazuri de gripă au fost confirmate de laborator – opt cu virus A nesubtipat şi nouă cu virus B.

Alte articole:   Încă o ieftinire a carburanților la Petrom

De la începutul sezonului, au fost raportate 2.202 cazuri de gripă confirmate de laborator.

De la începutul perioadei de raportare (2 octombrie 2023) au fost comunicate 100 decese confirmate cu virus gripal.

Până la data de 24 martie, au fost înregistrate în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) un număr de 1.077.791 persoane vaccinate antigripal, dintre care 1.052.787 din grupele populaţionale care beneficiază de decontare în regim compensat.

Sursa: agerpres.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!