29 de familii au rămas fără ajutor de încălzire în toiul iernii. Vezi aici din ce cauză

29 de familii au rămas fără ajutor de încălzire în toiul iernii. Vezi aici din ce cauză

incalzireBraşovenii care beneficiază de ajutor la încălzirea locuinţei trebuie să facă din nou un drum la Direcţia de Servicii Sociale. Este vorba despre pensionarii şi angajaţii cărora li s-au modificat veniturile de la 1 ianuarie 2014 şi, astfel se înscriu în alte categorii de beneficiari. În caz că nu depun acte doveditoare în privinţa modificării veniturilor, până luna viitoare, riscă să returneze banii primiţi drept ajutor de încălzire.

Până la începutul acestei săptămâni, 25 de beneficiari ai ajutorului de încălzire au adus documente justificative fie pentru modificare veniturilor, fie pentru modificarea numărului de membri ai familiei, iar pentru alte 29 de familii, acordarea acestui drept a încetat, din diverse motive. Faţă de sezonul trecut, numărul celor care au solicitat ajutor de încălzire este aproape la jumătate. De exemplu, iarna trecută, pentru ajutorul acordat încălzirie în sistemul centralizat au fost 1.790 de beneficiari, iar acum, doar 1.008. La gaz, erau 4.404, iar anul acesta sunt 2.400, la care se adaugă 143 de beneficiari pentru ajutor la încălzirea pe curent electric, prevedere introdusă doar din acest sezon.

Alte articole:   Furnizarea apei, oprită sâmbătă pe două străzi din Brașov, pentru curățarea rezervorului de pe Dobrogeanu - Gherea

Care sunt motivele pentru care li s-au tăiat subvenţiile

Cei mai mulţi braşoveni care au rămas fără ajutor de încălzire se încălzeau aveau centrale proprii: 11 dintre ei au rămas fără ajutor, pentru că le-au crescut veniturile, alţi 6, pentru că au dobândit bunuri care au condus la anularea ajutorului, iar în alte două cazuri ajutorul a fost anulat pentru că beneficiarii au decedat.

Şi în cazul ajutoarelor pentru energie termică au fost înregistrate 8 încetări de acordare a subvenţiilor: 4 pentru modificare veniturilor, trei decese şi o familie a dobândit bunuri care au condus la excluderea ajutorului. Şi în cazul ajutorului acordat pentru energie electrică au exista două încetări de acordare a subvenţiei, una cauzată de decesul beneficiarului şi alta, din cauza schimbării furnizorului de energie.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate