Programul RAR Auto-Pass, ce oferă garanție asupra stării tehnice și a kilometrajului autovehiculului, disponibil din 2024

Programul RAR Auto-Pass, ce oferă garanție asupra stării tehnice și a kilometrajului autovehiculului, disponibil din 2024

Noul program implementat de Registrul Auto Român, RAR Auto-Pass, care va oferi o garanţie asupra stării tehnice şi a kilometrajului, dar şi despre alte deficienţe constatate la cumpărarea oricărui autovehicul înmatriculat în România, va fi disponibil din 2024, a anunţat, marţi, la deschiderea Salonului Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii, directorul general al Registrului Auto Român, Mihai Alecu.

,,Avem în implementare un program, RAR Auto-Pass, care va fi disponibil de anul viitor. La cumpărarea oricărui autovehicul înmatriculat în România venim cu o garanţie asupra stării tehnice şi a kilometrajului, dar şi despre alte deficienţe constatate de specialiştii RAR. Vreau să accentuez conştientizarea din partea pieţei, a clienţilor, în ceea ce priveşte starea tehnică a autovehiculului pentru că acesta este un factor foarte important în reducerea accidentelor pe drumurile publice„, a subliniat Alecu.

Conform legislaţiei, RAR Auto-Pass este un document ce va fi eliberat la vânzarea maşinii pentru a fi prezentat cumpărătorului. Actul va fi necesar de anul viitor şi va conţine informaţii esenţiale despre indicaţia odometrului, dar şi despre istoricul de accidente care au afectat sistemele de siguranţă ale autovehiculului.

RAR este prezent la ediţia din acest an a SAB & Accesorii cu un stand, în care prezintă inovaţia Departamentului Cercetare – autolaboratorul pentru monitorizarea calităţii aerului. Astfel, pe toată durata evenimentului, vizitatorii care ajung la Romexpo cu maşinile pot solicita specialiştilor RAR de la stand verificarea kilometrajului cu echipamentul de ultimă generaţie aflat în dotare. Procedura durează doar câteva minute şi este gratuită.

În plus, Registrul are în derulare proiectul RAR eXpert – disponibil la Bucureşti şi la Cluj, prin care în reprezentanţele RAR poate fi verificată maşina înainte de a fi cumpărată. „Veţi primi un document care atestă tot istoricul autovehiculului, fie că vorbim despre numărul de kilometri parcurşi, sau, şi mai important, despre eventualele daune ascunse”, precizează instituţia, într-un comunicat de presă.

Sursa: agerpres.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate