21 de alerte de apariție a urșilor, în minivacanța de sărbători, în Harghita

21 de alerte de apariție a urșilor, în minivacanța de sărbători, în Harghita

Jandarmii au intervenit pentru alungarea animalelor în 6 cazuri, deoarece în restul situațiilor urșii nu mai erau prezenți la locurile indicate de către apelanți, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Harghita, Kosa Ervin, a precizat că în trei localități echipele operative au extras urșii, iar în celelalte trei animalele au fost alungate în pădure.

”În primul caz a fost semnalată prezența unui urs în municipiul Miercurea Ciuc, ca și în cel de-al doilea caz, în satul Turdeni unde s-a deplasat un echipaj de jandarmi iar ursul a fost alungat în pădure; o intervenție asemănătoare a avut loc în comuna Avrămești. În cel de-al treilea caz, după patru apeluri înregistrate din localitatea Lueta, a mai fost primit încă un apel, pe 6 mai, care indica prezența unui urs, caz în care a fost necesară constituirea echipei de intervenție pentru extragerea animalului sălbatic. În ultimele două cazuri confirmate a fost semnalată prezența unor urși în Ocna de SUs și Avrămești și s-a trecut la constituirea echipelor de intervenție pentru extragerea urșilor”, a transmis Kosa Ervin.

De la începutul anului, în Harghita, au fost 71 de apeluri la 112 care semnalau prezența urșilor în apropierea zonelor locuite.

Jandarmii ne reamintesc să nu hrănim animalele sălbatice, să nu ne apropiem de urși pentru a-i filma sau fotografia și să apelăm 112.

Sursa: g4media.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate