blog-logo

Încă două investiții pentru Aeroportul de la Ghimbav au fost recepționate

Încă două investiții pentru Aeroportul de la Ghimbav au fost recepționate

Administraţia judeţeană a parcurs două etape procedurale importante în ceea ce priveşte funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.

La amplasamentul AIBG a fost semnat Procesul-Verbal de Recepţie la terminarea lucrărilor aferente obiectivelor „Deviere canal colector Beselcin cu impact asupra drumului perimetral şi de acces la echipamente tehnologice, precum şi asupra gardului perimetral şi porţilor de acces – etapa a III-a AIBG” şi „Sistem de protecţie perimetrală (Sistem de televiziune cu circuit închis pentru gard perimetral zona tehnică) etapa a III-a AIBG”.

Canal de beton de aproximativ 2 kilometri

Astfel, au fost recepţionate lucrările de deviere a canalului colector Beselcin prin construirea unui canal de beton în lungime de 1,99 km, construcţia unui drum tehnologic perimetral adiacent împrejmuirii Aeroportului, cu o lungime de 7,1 km, precum şi a patru tronsoane de drumuri de acces spre sistemul de balizaj (segmente rutiere de 349,25 metri şi 380,88 metri), spre echipamentele de radionavigaţie (segment de 139,28 metri), respectiv spre Remiza PSI (segment de 305,46 metri), dar şi realizarea gardului care închide perimetrul Aeroportului pe o lungime de 10,2 km şi a trei porţi de acces.

Pentru cea mai mare parte a gardului, respectiv 9,450 km, s-a folosit sârmă de oţel zincată fixată pe stâlpi metalici. Pe o porţiune de 750 de metri aflată în zona echipamentelor de radionavigaţie, gardul este construit dintr-un material nemetalic, astfel încât să nu interfereze cu aparatura de înaltă fidelitate amplasată pe teren.

Pe verticală, el asigură o protecţie pe 2,55 metri de la sol, 2 metri fiind din plasă de sârmă şi 0,55 metri, din trei rânduri de sârmă ghimpată şi concertină fixate la partea superioară a gardului, pe fiecare din cele două părţi înclinate ale stâlpilor de susţinere.

Alte articole:   Brașovul, pe locul al VIII-lea în topul național al câştigului salarial mediu

Sistemul de supraveghere video va funcționa 24 de ore din 24

De asemenea, a fost recepţionat sistemul de protecție perimetrală asigurat prin intermediul unui sistem de televiziune cu circuit închis digital de supraveghere a amplasamentului pe timp de zi și de noapte. Sistemul de TVCI este dublat de un sistem de detecție și alarmare la efracție, cu senzori plasați pe gardul perimetral pentru alarmarea în caz de încalcare neautorizată a perimetrului și verificarea vizuală a evenimentelor pentru reacții adecvate. Centralizarea tuturor informațiilor colectate din teren se realizează în Dispeceratul de Securitate al Aeroportului, amplasat în zona administrativă a terminalului.

Sistemul este compus din camere video IP fixe sau mobile, bispectrale, echipate corespunzător pentru a funcționa în medii climatice extreme de temperatură și umiditate, servere de stocare, console de operare, display-uri independente, stații PC, infrastructură cablată, tablouri electrice și rack-uri. Sistemul va funcționa continuu, 24 de ore din 24, şapte zile din şapte.

Valoarea lucrărilor executate de asocierea SC Geiger Braşov SRL & SC RS Activ SRL, cu subcontractanţii SC Flash Lighting Services SA Bucureşti şi SC Brahms Internaţional Braşov este de 31.107.768,26 lei.

Un demers procedural similar s-a realizat şi în ceea ce priveşte obiectivul de investiţii „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte (Rest de executat)”.

Au fost receționate deja următoarele componente de infrastructură aeroportuară

  • • Clădirea energetică, o construcţie cu o suprafaţă de 364 mp care cuprinde centrala termică şi uzina electrică, ambele complet automatizate.
  • • Remiza PSI, având o suprafaţă construită este de 643,05 mp, locul unde se vor afla autospecialele, echipajele şi dispeceratul pentru intervenţia în caz de incendiu sau alte accidente.
  • • Două posturi de control, amplasate pe traseul împrejmuirii perimetrale, în dreptul acceselor auto. Fiecare construcţie dispune de o suprafaţă de 130 mp, având rolul de primire, identificare şi verificare a personalului care pătrunde în incinta securizată a aeroportului.
  • • Gospodăria de apă, compusă dintr-un rezervor suprateran de apă potabilă cu o capacitate de 100 mc dotat cu staţie pompare subterană şi un rezervor subteran de 300 mc pentru intervenţia la incendiu.
  • • Parcarea publică din faţa terminalului, având 173 locuri pentru autoturisme, 6 locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi şi 4 locuri pentru autocare, dotată cu staţii de încărcare a autovehiculelor electrice, precum şi drumul construit de la zero, cu o lungime de 1,3 km, care face legătura între DJ 103 C şi zona tehnică şi comercială a aeroportului.
  • • Patru sectoare de drumuri tehnologice interioare: un drum tehnologic principal cu o lungime de 1326,40 metri, completat de un segment rutier care face legătura cu drumul perimetral, la care se adaugă două drumuri tehnologice secundare care asigură circulaţia între zona publică a aeroportului şi zona securizată prin dreptul punctelor de control acces.
  • • Reţelele interioare de utilităţi, care conectează toate componentele aeroportuare: reţelele electrice şi cele de curenţi tari, reţelele de apă-canal, canalizarea pluvială, reţelele termice şi cele de alimentare cu gaze naturale.
  • • Două platforme antisuflu aferente pistei.
Alte articole:   De joi se schiază doar pe pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul

Veștea: Am încredere că în iunie putem inaugura cel mai nou aeroport din România

Obiectivul de investiţii „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte (Rest de executat)” a fost implementat de asocierea de firme SC BOG’ART SRL – SC UTI Facility Management SA. Valoarea finală a lucrărilor executate este de 44.144.621,12 lei, sumă care include şi cuantificarea lucrărilor de proiectare şi execuţie realizate iniţial de Construcţii SA.

„Ambele obiective de construcţii şi instalaţii pe care le-am recepţionat în aceste zile însumează nu mai puţin de 12 componente din cadrul infrastructurii fizice a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav. Toate au fost finalizate în cele mai bune condiţii în toamna anului trecut, graţie colaborării permanente dintre operatorii economici care şi-au adjudecat aceste contracte şi specialiştii Consiliului Judeţean din echipa de implementare a proiectului AIBG. Am intrat în linie dreaptă cu implementarea Aeroportului şi am toată încrederea că vom reuşi să ducem la bun sfârşit demersurile pe care le mai avem de făcut, astfel încât în iunie să putem inaugura cel mai nou aeroport din România”, a afirmat Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Alte articole:   Două păstrăvării de la poalele Munților Făgăraș, grav afectate de exploatările forestiere. Peștii mor din cauza poluării masive

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate