blog-logo

Elevii care lipsesc nemotivat de la școală ar putea rămâne fără alocația pentru susținerea familiei

Elevii care lipsesc nemotivat de la școală ar putea rămâne fără alocația pentru susținerea familiei

Elevii care beneficiază de alocația pentru susținerea familiei ar putea rămâne fără aceasta dacă depășesc 20 de absențe nemotivate.

Inspectoratele școlare vor fi nevoite să transmită agenției teritoriale, în luna martie a fiecărui an și în luna august, situația frecventării cursurilor pentru copiii care beneficiază de alocația pentru susținerea familiei, potrivit ordonanței de urgență, document publicat în Monitorul Oficial, potrivit Edupedu.ro.

Inspectoratele aveau această sarcină și până în acest moment, doar că situația trebuia raportată în luna următoare încheierii semestrului școlar.

Proiectul de ordonanță a fost pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri. Modificare vine la aproape un an de când a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul care a stabilit că anul școlar 2022-2023 este structurat pe module de învățare. Este vorba despre Ordinul ministrului educației nr. 3505/31 martie 2022.

Alte articole:   Rabla Clasic şi Rabla Plus 2023. Vineri, 24 martie, încep înscrierile

Alocația pentru susținerea familiei este o formă de sprijin pentru familiile cu venituri reduse care au în creștere și îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani.

Acordarea alocației pentru susținerea familiei este în strânsă dependență cu participarea școlară a copiilor de vârstă școlară, cuantumul acesteia diminuându-se în funcție de numărul absențelor înregistrate pe semestrul școlar.

Aproximativ 14.000 de elevi beneficiază de alocație pentru susținerea familiei

Modificarea vine ca urmare a faptului că anul școlar este împărțit pe module, nu pe semestre. Aproximativ 14.000 de elevi beneficiază, în acest moment, de alocație pentru susținerea familiei.

La nivelul lunii ianuarie 2023, Ministerul Muncii raportează 133.276 de beneficiari. Suma medie pentru această alocație este de 183 de lei.

Alte articole:   De joi se schiază doar pe pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul

În cazul în care elevii au absențe de la începutul anului școlar și până la 1 martie anul următor, respectiv în perioada 1 martie și până la 1 august al fiecărui an școlar, atunci cuantumul alocației se micșorează cu 20% pentru fiecare copil care înregistrează un număr cuprins între 10 și 19 absențe și 50% pentru fiecare copil care înregistrează un număr de 20 de absențe.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate