blog-logo

MTI a avizat construirea centurii ocolitoare a comunei Feldioara

MTI a avizat construirea centurii ocolitoare a comunei Feldioara

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a transmis Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere o adresă prin care precizează că consideră oportună încheierea parteneriatului între CNAIR și comuna Feldioara pentru implementarea proiectului „Varianta de ocolire Feldioara”.

Proiectul pentru varianta de ocolire Feldioara a fost depus pentru finanțare în cadrul Programului Investiional pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport pentru perioada 2021-2030, fiind inclus în lista proiectelor rutiere localizate pe rețeaua secundară – variante de ocolire regională.

Profilul transversal al centurii ocolitoare se încadrează în clasa a IIIa de drumuri naționale europene, drumuri naționale principale și drumuri Județene conform OMT 1296/2017.

Sorin Taus: Vom avea avantaje pentru creșterea siguranței, fluidizarea traficului, dezvoltare economică și reducerea poluării

sorin taus

„În calitate de primar al localității, precizez că este o necesitate stringentă pentru construirea unei centuri ocolitoare în jurul comunei. Motivele pentru această necesitate includ: 1. Reducerea traficului n interiorul localității. O centură ocolitoare ar permite traficului de tranzit să reducă astfel congestionarea traficului în zona centrală și îmbunătățind fluxul de circulație pentru locuitorii din oraș. 2. Îmbunătățirea siguranței rutiere: traficul de tranzit și camioanele care trec prin comună pot reprezenta un pericol pentru siguranța rutieră a locuitorilor și a șoferilor. O centură ocolitoare ar putea reduce acest risc prin mutarea traficului de tranzit în afara localității. 3. Dezvoltarea economică: Centură ocolitoare contribuie la dezvoltarea economică a comunei, facilitând accesul la zonele industriale și comerciale din afara Feledioarei și astfel se creează noi oportunități de afaceri. 4. Îmbunătățirea mediului: Se reduce poluarea și zgomotul în interiorul localității, având un efect benefic asupra calității vieții pentru locuitorii din zonă. Din aceste motive, consider că construirea unei centuri ocolitoare în jurul orașului este o prioritate pentru dezvoltarea și siguranța orașului nostru”, a declarat pentru newsbv.ro primarul comunei Feldioara, Sorin Taus.

Alte articole:   Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ISO MEDIU convoacă Adunarea Generală a Asociației

Foto: Zsolt Deak

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate