blog-logo

Ludovic Orban câștigă procesul împotriva Guvernului Ciucă. Alegeri anticipate în două localități din Brașov

Ludovic Orban câștigă procesul împotriva Guvernului Ciucă. Alegeri anticipate în două localități din Brașov

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, câștigă procesul împotriva Guvernului Ciucă și obține în instanță obligarea Executivului la organizarea alegerilor locale parțiale. Sunt cel puțin 51 de localităţi în care sunt  îndeplinite condiţiile pentru organizarea alegerilor parțiale.

„Forța Dreptei salută decizia Curții de Apel București din data de 16 martie a.c. care îi dă câștig de cauză lui Ludovic Orban în procesul intentat Guvernului pentru refuzul de a organiza alegerile locale parțiale în cazul localităților în care mandatele de primar au fost declarate vacante sau a celor în care consiliul local a fost dizolvat„, precizează formațiunea într-un comunicat.

„Obligă pârâtul GUVERNUL ROMÂNIEI la emiterea hotărârii de Guvern prin care să stabilească data organizării alegerilor parțiale locale și să declanșeze procedura de organizare a acestor alegeri pentru funcția de primar și pentru consiliul local în toate circumscripțiile electorale care sunt evidențiate în situația centralizată emisă de Autoritatea Electorală Permanentă, ca fiind circumscripții electorale în care mandatul de primar a devenit vacant, respectiv consiliul local a fost dizolvat”, se arată în soluția instanței de fond a Curții de Apel București. Sentința nu e definitivă, se poate face recurs în 15 zile.

Alte articole:   Vrei înghețată de ciocolată, vanilie sau greiere?...

51 de localități, două din Brașov: Jibert și Crizbav

Conform informării Autorității Electorale Permanente, înaintată Guvernului în luna octombrie 2022, sunt cel puțin 51 de localități în cazul cărora sunt îndeplinite condițiile pentru organizarea alegerilor locale parțiale. (La Brașov vorbem despre Jibert , unde primarul a fost ucis, și Crizbav, unde primarul a fost condamnat definitiv la închisoare)

Reiterăm faptul că, potrivit reglementărilor legale în vigoare în materie electorală, Guvernul este obligat la organizarea alegerilor locale parțiale în termen de 90 de zile de la momentul vacantării mandatului de primar ori de la dizolvarea consiliului local.

Refuzul Guvernului Ciucă de a organiza alegerile locale parțiale, în acord cu obligațiile legale, reprezintă un act de sfidare la adresa comunităților locale în cauză, precum și dovada acțiunii anti-democratice a actualei puteri politice pentru blocarea exercitării unor drepturi fundamentale, cum sunt dreptul de a alege și dreptul de a fi ales”, mai precizează Forța Dreptei într-un comunicat.

Alte articole:   Federația Națională a Părinților, rezultate sondaj privind introducerea religiei la Bacalaureat

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate