blog-logo

Alimentele cu făină de greier ajung la Lidl și Kaufland. Ce scrie pe etichetă

Alimentele cu făină de greier ajung la Lidl și Kaufland. Ce scrie pe etichetă

Alimentele cu făină de greier ajung în lanțurile mari de magazine, precum Lidl și Kaufland.

Comisia Europeana a aprobat recent făina de greieri pentru compoziția alimentelor. Produsele cu această făină vor fi în curând disponibile în magazine precum Lidl, Aldi și alte lanțuri similare, relatează b1tv.ro.

Greierii sunt considerați comestibili după ce au fost congelați, uscati sau tranformați în pudra, conform reglementărilor. Cu toate acestea, companiile alimentare proeminente au încorporat extracte de insecte în produsele lor de ceva timp. Acestea sunt produse de marcă de uz casnic care sunt disponibile pe scară largă în magazine precum Kaufland, Lidl și Aldi.

Aimentele cu făină de greieri, în Lidl și Kaufland

Utilizarea insectelor procesate în consumabile este adesea acoperită de o lacună de etichetare, deoarece este de obicei listată ca colorant E 120. Colorantul este extras de obicei din insectele care locuiesc în cactusi, care sunt fierte și zdrobite pentru a produce un pigment roșu.

Alte articole:   Șofer amendat pentru lipsa rovinietei, deși transporta mașina pe platformă

Este frecvent denumită „roșu carmin” sau „carmin” și poartă, de asemenea, numele „CI 75470” sau „cocenială” în produse cosmetice. Aceste nume se găsesc de obicei pe etichetele diferitelor produse alimentare și cosmetice.

Aceste insecte pot fi găsite, de exemplu, în M&M’s Crisp, dar și în iaurturile Müller și Danone. Colorantul din insecte se găsește și în drajeurile Skittles, gumele Haribo, băuturile roșii, dulcețurile de căpșuni și zmeură și siropurile dulci. În plus, colorantul poate fi găsit în cârnați, ketchup și chipsuri, scrie ziarulromanesc.de.

Cum sunt etichetate aceste produse

Magazinele din UE aprovizionează acum produse făcute cu făină de greieri de casă, aprobată recent pentru compoziția alimentelor de către Comisia Europeană. Această făină versatilă poate fi încorporată într-o varietate de produse, inclusiv paste, pâine, fursecuri, pizza, cereale și batoane. Este important de reținut că, în conformitate cu reglementările UE, prezența făinii de insecte trebuie să fie clar etichetată pe toate produsele.

Alte articole:   Brașovul, pe locul al VIII-lea în topul național al câştigului salarial mediu

Numele științifice ale insectelor au prioritate pe etichetele produselor comestibile făcute cu făină de greieri, cum ar fi pâinea, biscuiții, pastele și amestecurile sau batoanele pentru copt. Deci, pe etichetă se va scrie „Acheta domesticus” pentru alimentele pe bază de făină de greieri. În plus, produsele derivate din gândacii de bălegar, cum ar fi alimentele congelate, paste, uscate și sub formă de pudră, sunt etichetate ca „Tenebrio Molitor”. În mod similar, lăcustele migratoare poartă numele „Locusta migratoria” pe etichetă.

Acest lucru nu exclude însă că pe ambalaj pot exista și alte indicații vizibile cu privire la utilizarea făinii de insecte sau similare. Produsele pe bază de insecte se disting adesea printr-un preț ridicat.

Alte articole:   Vrei înghețată de ciocolată, vanilie sau greiere?...

Produsele care conțin insecte vor avea panouri de informare clare.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!
 1. Sper să putreziti în iad,care acceptati comercializarea acestor insecte!!!

  Reply
 2. Constanța Carp 20 martie 2023, 11:00 AM

  E strigător la cer doamne ferește de prostia europeană

  Reply
  • Eu am mincat pâine din faina. De greiere cind am fost în Mexic este la fel ca și faina normalaam cumpărat un bax și fac lipi din ele An slăbit Vreo 60 de kilograme din Ceasta fainaestevla fel va și faina din grâu dar mai proteică

   Reply
 3. Păi da, ar fi destul de frumos din partea niastră, a tuturor romanilor sa boicotam aceste magazine… nu doar pt ca aceasta faina vine la „pachet” si cu alte „surprize”… insa pt ca ar trebuii sa sustinem.producatori nostri si sa cumparam.produsele noastre. Asa doar ne mai putem lua țara inapoi. Nu mai cumparam de la Lidl, ka…kaufland si etc.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate