blog-logo

COD GALBEN de vânt puternic, în toată țara, în weekend. Avertizări de ploi şi ninsori în mai multe zone din ţară

COD GALBEN de vânt puternic, în toată țara, în weekend. Avertizări de ploi şi ninsori în mai multe zone din ţară

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de intensificări ale vântului pentru toată țara, valabilă începând de sâmbătă dimineața la ora 08:00 până duminică la ora 15.00.

 În toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50-65 km/h și izolat peste 70 km/h. În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona deluroasă a Crișanei, mai ales seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitații mixte. La munte vor fi rafale de 70-80 km/h, iar pe creste vor depăși 90-110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol.

Se strică vremea!

În vestul Carpaților Meridionali, de vineri până sâmbătă dimineață, vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă, ce vor favoriza topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă de 20-25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. La altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi mixte.

Zonele vizate sunt în judeţele: Sibiu, Braşov, Argeş, Vâlcea, Gorj, Caraş-Severin, Alba şi Hunedoara.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate