blog-logo

VIDEO ISU Brașov organizează mai multe evenimente, în această săptămână, la 90 de ani de Protecție Civilă în România

VIDEO ISU Brașov organizează mai multe evenimente, în această săptămână, la 90 de ani de Protecție Civilă în România

În acest an, în 28 februarie, se împlinesc 90 de ani de Protecție Civilă în România.

Pentru marcarea acestui moment, ISU Brasov organizează o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv. Astfel, cei interesați se pot familiariza cu măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență.

EXPOZIȚIE DE ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE CIVILĂ
LOCAȚIE: Muzeul de stiințe Brașov (B-dul 15 Noiembrie, nr. 50A- intrarea este liberă)
PERIOADĂ: 25 februarie- 04 martie, în intervalul orar 12.00 – 18.00

EXPOZIȚIE TEHNICĂ ȘI ECHIPAMENTE DE INTERVENȚIE ȘI PUNCT DE INFORMARE PREVENTIVĂ

LOCAȚIE: Piata Sfatului Brașov
PERIOADĂ: 28 februarie, în intervalul orar 14.00 – 16.00

Alte articole:   MAI: Cu 44% mai puţine accidente de circulaţie în perioada minivacanţei de 1 iunie, faţă de anul trecut

Se va prezenta o parte din tehnica de interventie folosita de pompieri pentru gestionarea situatiilor de urgență. De asemenea, se va amenaja un punct de informare preventivă având ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației, asupra importanței dobândirii cunoștințelor supra tipurilor de riscuri generatoarea de situații de urgență, a măsurilor de prevenire a acestora, precum și a comportamentului care trebuie urmat în cazul manifestarii diferitelor tipuri de risc.

MARATONUL RESUSCITĂRII

LOCAȚIE- parcarea Coresi Shopping Resort Brașov
PERIOADĂ – 03 martie, în intervalul orar 12.00 – 16.00

Maratonul resuscitării este un eveniment public organizat sub forma unui curs de prim ajutor de dimensiuni crescute, având ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației, asupra importanței dobândirii cunoștințelor de prim ajutor, prin instruirea unui număr cât mai mare de participanți. În cadrul evenimentului, medici, pompieri paramedici, asistenți, formatori și voluntari ai ISU Brasov îi vor învăța pe cei dornici măsurile de prim ajutor în cazul unui stop cardio-respirator.

Alte articole:   Aproape 100 de braşoveni se pot înscrie, în luna iunie, la cursuri de formare profesională

„ZILELE PORȚILOR DESCHISE” – subunitățile de pompieri își deschid porțile, pentru toți cei dornici să cunoască și să se familiarizeze cu specificul Armei care ne reprezintă.
LOCAȚIE: sediile subunităților de intervenție din județ
PERIOADĂ: 27 februarie – 03 martie

Cu această ocazie, participanții vor vizualiza tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative și, totodată, își vor reaminti măsurile și modul de comportare în cazul producerii diverselor situații de urgență.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate