blog-logo

Produsele alimentare care conţin specii de insecte vor sta în standuri separate, cu panouri de informare clare

Produsele alimentare care conţin specii de insecte vor sta în standuri separate, cu panouri de informare clare

Produsele alimentare care conţin specii de insecte autorizate ca alimente noi vor fi prezentate în magazine în standuri separate, cu panouri de informare clare.

Produsele alimentare care conţin specii de insecte autorizate ca alimente noi vor fi prezentate în magazine în standuri separate, delimitate de cele cu produse clasice, lângă care trebuie să se găsească panouri de informare, prevede un proiect de ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), relatează News.ro.

Potrivit unui proiect de ordin al preşedintelui ANPC, publicat pe site-ul instituţiei, documentul stabileşte modalităţile de informare a consumatorilor cu privire la informaţiile privind produsele alimentare care sunt/conţin specii de orice insecte autorizate a fi introduse pe piaţă ca alimente noi, respectiv vierme galben de făină, lăcustă călătoare, greier de casă şi larve ale gândacului de făină, precum şi orice alte specii de insecte cuprinse în lista cu alimente noi.

”Produsele alimentare care sunt/conţin specii de insecte autorizate a fi introduse pe piaţă ca alimente noi vor fi prezentate în suprafeţele de vânzare într-un stand separat, delimitat de standurile ce conţin produsele consacrate care nu sunt/nu conţin specii de insecte autorizate a fi introduse pe piaţă ca alimente noi”, se arată în proiect.

Stand special pentru produsele care conțin insecte

Totodată, operatorii vor fi obligaţi să afişeze, la loc vizibil, lângă standul separat, informaţia că produsele alimentare sunt/conţin specii de insecte.

”Indicarea informaţiilor privind produsul finit/mâncării furnizat/e de unităţile de restauraţie colective care sunt/conţin specii de insecte autorizate a fi introduse pe piaţă ca alimente noi se face astfel încât informaţiile să fie disponibile şi accesibile direct la locul de desfacere/oferire a acestui/acestei produs/mâncări sau, în cazul comercializării la distanţă, înainte de finalizarea comenzii”, mai scrie în document.

Proiectul de ordin privind obligaţia operatorilor economici de a asigura consumatorilor informaţii clare şi complete cu privire la produsele alimentare ce conţin specii de orice insecteautorizate a fi introduse pe piaţă ca alimente noi este supus consultării publice, propunerile şi observaţiile putând fi trimise în perioada 15-27 februarie, la adresa : cabinet@anpc.ro

Alte articole:   Festivalul Greciei la AFI Brașov, în weekend. Programul complet

Recent, Paul Anghel, şeful Direcţiei Generale Control şi Supraveghere Piaţa şi Armonizare Europeană a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), întreba consumatorii, într-o postare pe Facebook, dacă produsele care conţin proteine obţinute din greieri, larve ale gândacului de făină, vierme de galben de făină şi lăcuste, aprobate de Comisia Europeană, ar trebui etichetate în mod clar şi vândute doar pe rafturi special alocate.

În Ungaria, Ministerul Agriculturii va modifica regulamentul de etichetare a alimentelor, pentru o informare corectă a cumpărătorilor, astfel încât produsele care conţin proteine din insecte să poată fi distinse şi separate pe rafturile magazinelor, anunţa ministrul ungar al agriculturii, István Nagy, citat de MTI.

Alte articole:   Șeful metropolitanelor din Brașov, „degustător” de bude publice

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!
  1. O sa ne cântați voi CRI, CRI, CRI? Lăsați greierii să trăiască!!!

    Reply
  2. STATI LINISTITI, NU SE VA INFORMA/AFISA NIMIC LA STANDURILE ACESTOR MAGAZINE/SUPERMARKET-URI CARE SUNT ALE STRĀINILOR CE COTIZEAZĀ LA AUTORITĀTILE ROMÂNE DREPTUL SMECHER, PENTRU CĀ ASA VREA GLOATA U.E. SA SE STEARGĀ ÎN DOS CU ROMÂNIA!!!!!!!!!!!!! ANPC SĀ MĀNÂNCE EI TOATE LĀCUSTELE SI GÂNDACII, CĀ TOT DOVEDESC CĀ SUNT SCLAVII STRĀNILOR !!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  3. Mâncați voi făină de greier ! Futuvă nația să vo fut jeguri ..mâine poimâine veți Mânca făină de câcat și veți suge pula …..imbecililor

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate