blog-logo

FOTO România a recepționat primele sisteme antiaeriene Patriot

FOTO România a recepționat primele sisteme antiaeriene Patriot

Primele patru sisteme antiaeriene Patriot au fost recepționate de România.

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au efectuat marți o vizită de lucru la Regimentul 74 PATRIOT Mihai Bravu.

Cu ocazia asta, MApN informează că al doilea sistem Patriot comandat de România a fost livrat și deja recepționat ep parcursul anului 2022.

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, care a luat parte marți la recepționarea primelor 4 sisteme antiaeriene Patriot, a declarat că aceste sisteme Patriot îi vor oferi țării noastre o capabilitate antiaeriană de ultimă generație.

“Prin recepționarea primelor patru sisteme Patriot, Româniava deține o capabilitate antiaeriană de ultimă generație, complet integrabilă în sistemul NATO. Sistemele PATRIOT, cu posibilități testate în luptă de apărare împotriva rachetelor balistice tactice şi a rachetelor de croazieră, sunt deosebit de importante pentru țara noastră. Înzestrarea Forţelor Aeriene cu sisteme PATRIOT adaugă o capabilitate de apărare aeriană robustă, credibilă, interoperabilă şi flexibilă, destinată îndeplinirii misiunilor Armatei României. Militarii Regimentului 74 PATRIOT, pe care i-am întâlnit astăzi, se pregătesc constant, atât în Statele Unite ale Americii, cât și în ţară, pe configurația specifică echipamentelor livrate României, concomitent cu parcurgerea etapelor de testare, acceptanță și recepţie a sistemelor”, arată ministrului Apărării, Angel Tîlvăr, într-un mesaj pe Facebook.

Ministrul Apărării Naționale a apreciat că aceste sisteme moderne sunt deosebit de importante pentru apărarea României.

„Înzestrarea Forţelor Aeriene cu sisteme PATRIOT adaugă o capabilitate de apărare aeriană robustă, credibilă, interoperabilă şi flexibilă, destinată îndeplinirii misiunilor Armatei României. Cele patru sisteme constituie prima etapă a realizării unei capabilități de apărare aeriană cu baza la sol de ultimă generație, cu posibilităţi testate în luptă de apărare împotriva rachetelor balistice tactice şi a rachetelor de croazieră, complet integrabilă în sistemul NATO”, a explicat Tîlvăr.

MApN: Primul sistem Patriot al României execută misiuni de apărare aeriană încă din 2021

Potrivit MApN, România a achiziționat cea mai  modernă configurație hardware și software de sisteme PATRIOT aflate în serviciu, testată în luptă, capabilă să angajeze toate tipurile de amenințări aeriene actuale.

Alte articole:   Federația Națională a Părinților, rezultate sondaj privind introducerea religiei la Bacalaureat

Primul sistem PATRIOT a fost livrat Forțelor Aeriene Române în anul 2020, iar din anul 2021 execută misiuni specifice de apărare aeriană şi împotriva rachetelor a spaţiului aerian al României şi al NATO.

Sistemul al 2-lea PATRIOT a fost livrat în cursul anului 2022, testarea de acceptanţă şi recepţia au fost realizate în luna decembrie a anului trecut și a intrat deja în înzestrarea Regimentului 74 PATRIOT.

Sistemele al 3-lea şi al 4-lea PATRIOT au fost livrate parţial în cursul anului 2022, livrarea integrală, testarea de acceptanţă şi recepţia urmând a se finaliza în luna aprilie 2023.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Rafila: În momentul de față sunt 346 de medici la 100.000 de locuitori

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.