blog-logo

Astăzi se deschide pârtia Lupului inferior

Astăzi se deschide pârtia Lupului inferior

Astăzi, 8 februarie, se deschide pârtia Lupului inferior, cunoscută și ca S-ul mare. Va fi pus în funcțiune și telescaunul Lupului.

Vești bune pentru iubitorii de schi: se deschide pârtia Lupului inferior. Totodată, iubitorii sporturilor de iarnă vor avea o alternativă și la sistemul de transport pe cablu, deoarece va fi pus în funcțiune telescaunul Lupului, anunță Primăria Brașov.

Domeniul schiabil din Poiana Brașov se apropie tot mai mult de facilitățile maxime pe care le poate oferi iubitorilor sporturilor de iarnă. Odată cu ninsorile din ultima perioadă, dar și datorită temperaturilor scăzute care au permis funcționarea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale pe tot domeniul schiabil, au fost deschise și pârtiile din zona inferioară a masivului.

După ce sâmbătă s-au deschis pârtiile Sulinar și Drumul Roșu, de mâine va deveni funcțională și partea inferioară a pârtiei Lupului.

Alte articole:   În judeţul Braşov sunt 7 pensionari la 10 salariaţi

Pe lângă faptul că schiorii cu experiență vor avea la dispoziție o nouă pârtie, deschiderea Lupului inferior înseamnă și reducerea timpilor de așteptare la transportul pe cablu, deoarece va fi pornit și telescaunul Lupului. Stratul de zăpadă bătută de pe pârtie este de peste 30 de cm.

„Accesul se face fie din Drumul Roșu, pe pârtia 3D, fie pe lângă telegondolă, pe Drumul albastru. În zilele următoare vom lucra la amenajarea pârtiei Subteleferic și sperăm ca, până sâmbătă, să avem deschise toate pârtiile din Postăvarul“, a precizat primarul Allen Coliban.

Pârtiile din partea superioară a muntelui sunt în condiții foarte bune, cu un strat de zăpadă bătută de aproximativ 50 de cm.

Se schiază în condiții bune în zona superioară a pârtiei Lupului, Drumul Roșu, Sulinar, Kanzel, Doamnei, Ruia și pe pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.

Alte articole:   Șeful metropolitanelor din Brașov, „degustător” de bude publice

Instalațiile de transport pe cablu care funcționează sunt: telecabinele Capra Neagră și Kanzel, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion.

Ultima urcare cu telegondola va fi la ora 17.00, iar telescaunul Ruia va funcționa până la 16.30.

De unde procurăm ski-pass

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră) și două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos.

În plus, pentru recuperarea garanției de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă. La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

Alte articole:   Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ISO MEDIU convoacă Adunarea Generală a Asociației

Cei care doresc să își încarce ski-pass-urile o pot face și on-line, pe platforma www.skibv.ro.

Tarife de transport pe cablu

Tarifele variază de la 55 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulți, la 720 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Există și posibilitatea achiziționării unui ski-pass în valoare de 1.250 lei, pentru acces nelimitat timp de zece zile, pentru un adult.

Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 30 de lei, iar una cu 240 de puncte costă 390 de lei. Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.