blog-logo

Muzică corală din Ucraina și pentru Ucraina, la Biserica romano-catolică Sf. Petru și Pavel

Muzică corală din Ucraina și pentru Ucraina, la Biserica romano-catolică Sf. Petru și Pavel

Biserica romano-catolică Sf. Petru și Pavel din Braşov va găzdui un concert special: Muzică corală din Ucraina și pentru Ucraina.

Brașovenii sunt invitați sâmbătă, 4 februarie 2023, de la ora 19:30, la Biserica romano-catolică Sf. Petru și Pavel, aflată pe strada Mureșenilor din Brașov, va avea loc un concert cu tema: „Muzică corală din Ucraina”.

Obiectivul acestui concert este de a aduce în atenția publică, cultura unei țări vecine care se află în cea mai dificilă și dramatică situație din istoria recentă. Confruntați cu un război nedorit, multe familii din Ucraina au ales să se refugieze pe teritorii lipsite de conflict, însă în inimile acestora rămân traumele evenimentelor și un puternic dor de casă. Pentru diaspora ucraineană din Brașov, acest concert este o reîntâlnire muzicală cu patria lor, iar pentru brașoveni poate fi șansa de a-și dezvolta cunoștințele despre o cultură bogată în artă și tradiții”, au transmis organizatorii evenimentului.

Alte articole:   Tinerii vor putea lua permisul la 17 ani, dar vor avea o perioadă de probă de cel puțin doi ani

Concertul, o coproducție a Corului Bach al Bisericii Negre și a ansamblului vocal Korinnya, format din membri ai Operei din Odesa, aduce la Brașov lucrări ale repertoriului coral ucrainean.

Spectatorii vor putea audia compozitori precum Berezovsky, Leontovich, Bortniansky, Diletsky, Verbytsky, Stetsenko, Stravinsky.

Concertul va fi dirijat de Steffen Schlandt, iar la orgă va cânta Ursula Philippi, în timp ce un videograf din orașul Odesa va proiecta imagini din Ucraina.

Concertul caritabil are ca scop strângerea de fonduri pentru oamenii aflați în centrul de primire CATTIA.

 Biletele se găsesc la magazinul INSPIRATIO aflat în Curtea Bisericii Negre și online pe www.booktes.com.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Șeful metropolitanelor din Brașov, „degustător” de bude publice

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate