blog-logo

Gabriela Firea: Tinerii vor beneficia de reduceri prin Cardul european pentru tineret

Gabriela Firea: Tinerii vor beneficia de reduceri prin Cardul european pentru tineret

Gabriela Firea a anunțat că tinerii români vor beneficia de reduceri la transport sau cazare prin Cardul european pentru tineret.

Ministrul Familiei, Gabriela Fire, a trnsmis că tinerii vor beneficia de reduceri prin cardul european, după ce Guvernul a aprobat aderarea României la Asociația Europeană a Cardurilor de Tineret (EYCA), relatează Mediafax.

Tinerii români vor beneficia de reduceri la transport, cazare, evenimente culturale și sportive sau la marile lanțuri de magazine prin cardul european pentru tineret. Am prezentat și susținut, în ședința de Guvern de astăzi, documentul prin care România va adera la acordul parțial pentru mobilitatea tinerilor prin intermediul cardului european pentru tineret și va face parte din Asociația Europeană a Cardurilor de Tineret sau EYCA așa cum este cunoscută în rândul tinerilor”, anunță Gabriela Firea.

Alte articole:   Încep înscrierile la Evaluarea Națională 2023. Calendarul probelor ar putea fi afectat de greva din Educație

Cardul european, eliberat din primăvară

Ea precizează că proiectul a fost adoptat și Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse va fi de acum instituția responsabilă cu dezvoltarea și implementarea Cardului European de Tineret în România.

După acest pas, vom putea elibera primele carduri europene pentru tineret, gratuit, chiar din această primăvară! Tot ce ne interesează este să găsim cele mai avantajoase reduceri și cele mai mari beneficii pentru tinerii care vor deține acest card. Tinerii cu vârsta între 14 și 35 de ani vor putea beneficia gratuit de acest card care oferă beneficii și reduceri la cumpărături, teatru și film, transport în comun sau muzee. La nivelul european, peste 6 milioane de tineri se bucură acum de aceste beneficii. În Europa, cele mai multe carduri sunt emise în Spania, Italia sau Ungaria. Împreună cu reprezentanții EYCA am estimat aproape 100.000 de tineri vor beneficia de acest card în România”, încheie Firea.

Alte articole:   Acordarea voucherelor de vacanță de la buget angajaților din sectorul privat - adoptată tacit de Senat

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate