blog-logo

Regulamentul construcțiilor în pantă, mult zgomot pentru nimic până la aprobarea noului PUG

Regulamentul construcțiilor în pantă, mult zgomot pentru nimic până la aprobarea noului PUG

USR va bifa ca o mare victorie votarea unor reglementări privind normele de urbanism pentru construcțiile în pantă, documentul respectiv urmând să fie numit „popular” regulament.

PSD a trecut, din nou, în tabăra USR, invocând faptul că au depus un amendament acceptat de USR. Între noi fie vorba, o mare vrăjeală, care se putea face de la bun început și nu se mai pierdeau niște luni în care useriștii au punctat electoral, valorificând emoția unor seniori aduși din Șchei să povestească ce nenorociri se întâmplă acolo când plouă.

Amendamentul PSD: „Prezentele «Reglementari juridice si tehnice cu privire la întocmirea documentațiilor de urbanism pentru construirea pe terenuri în pantă» se încadrează în limitele și condițiile stabilite prin Regulamentul Local de Urbanism (RLU) si PUG Municipiul Brașov în vigoare și nu aduc modificări ale reglementarilor existente aprobate, ci doar să clarifice și să particularizeze modul de construcție.

Alte articole:   Vrei înghețată de ciocolată, vanilie sau greiere?...

Liberalii au rămas consecvenți. La ultima ședință au spus că au cerut lămuriri privind legalitatea „regulamentului” de urbanism de la Prefectură și ministerele de resort și s-au abținut la vot. Azi, s-au abținut din nou, pe același motiv, cu mențiunea că sunt de acord cu introducerea unor reglementări în domeniu, dar totul să fie legal. Singura noutate față de ședința trecută este aceea că prefectul a răspuns că și el a cerut precizări de la București.

Ce spune prefectul:

Cât privește noul PUG, acesta este așteptat peste vreo 48 de luni, după cum spunea primarul Allen Coliban.

Mici observații după votarea acestui „regulament”

  1. Prima observație surprinde ipocrizia celor din USR. În urmă cu câteva luni, useriștii doreau să dea afară de la o ședință publică a Consiliului Local doi cetățeni, care doreau doar să asiste la discuții. Azi erau ofuscați că s-a propus limitarea ca timp a luării de cuvânt a persoanelor înscrise la dezbateri…
  2. A doua ipocrizie pe care o vedem este aplicabilitatea acestui „regulament”. De ce spunem asta? Noile prevederi care sunt în vigoare din acest moment sunt aplicabile doar terenurilor care nu sunt prinse în actualul PUG (Plan Urbanistic General). A se vedea și amendamentul PSD. Or, intravilanul Brașovului (și aici ne referim în special la terenurile în pantă) sunt prinse în actualul PUG. Așa că… ce dealuri salvăm?
  3. Șcheienii vor avea o mare deziluzie din cauză că, de fapt, prin votarea acestui regulament, ei nu au nimic de câștigat. Nici măcar o promisiunea din partea primarului – care a mai bifat o victorie electorală – că rezolvă problema canalizării. Sau măcar că va căuta soluții… Cât despre inundații, a spus-o cu subiect și predicat o doamnă care a luat cuvânt la ședință și și-a asumat paternitatea filmulețelor cu inundațiile, prezentate la ședințele Consiliului Local. Inundații care au existat și înainte de apariția dezvoltatorilor imobiliari pe Coasta Vacii, și după…
  4. O ultimă observație, care în mod cert îi va deranja pe unii, dar dacă suntem sinceri… Când șcheienii (și nu numai) au vândut pe sume cu foarte multe zerouri dealurile din fundul curții, unor investitori, ce credeau că se va construi acolo: grădini botanice?
Alte articole:   Festivalul Greciei la AFI Brașov, în weekend. Programul complet

Foto: Primăria Brașov

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate