blog-logo

Brașovul, locul 4 la exporturi și locul 5 la importuri din China

Brașovul, locul 4 la exporturi și locul 5 la importuri din China

În 2021, România a importat produse din China în valoare de peste 6 miliarde de euro, cu peste 1,1 miliarde mai mult decât în 2020, arată datele transmise de INS. De la chinezi importăm aproape orice- de la săpun, îmbrăcăminte, miere (multă miere), antibiotice, aproape orice.

Deși oficial România este orientată politic spre Vest, prețurile mici cu care China inundă piețele nu pot lăsa oamenii de afaceri indiferenți, așa încât trec peste politica oficială a statului chinez (inclusiv privind relația cu Rusia, problema uigurilor) și aduc de la ei produse de miliarde de euro anual.

Automobile Dacia, Dedeman, Makita sau Arctic sunt doar câțiva din marii jucători pe piața importurilor produselor chinezești.

Alte articole:   Clădirea Prefecturii trece în proprietatea Consiliului Județean Brașov

Cel mai mare importator la modul general, este Capitala. E urmat de Ilfov, Timiș, Argeș, Prahova și Brașov. Vaslui, Mehedinți și Gorj stau la coada clasamentului.

La capitolul exporturi, tot București dictează ritmul dansului. Dar nu mai e urmat de Ilfov, ci de Timiș, Argeș și Brașov, fiecare județ având puternice companii străine care produc pentru export.Mehedinți, Gorj și Giurgiu au cele mai mici exporturi.

Situația județ cu județ și cât reprezintă comerțul cu China pentru economia Brașovului citiți pe eKRONomica.ro.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.