blog-logo

Elev de la Colegiul Șaguna, admis la Universitatea Oxford

Elev de la Colegiul Șaguna, admis la Universitatea Oxford

Un elev de la Colegiul Șaguna, pasionat de informatică, a fost admis la prestigioasa Universitate Oxford.

Un elev al Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov, își va continua ascensiunea la nivel internațional, la una dintre cele mai puternice universități din lume: Universitatea Oxford, unde va aprofunda Știința calculatoarelor (Computer Science), dmeniu care îl pasionează.

Dominic Satnoianu, elev în clasa a XII-a B la Colegiul Șaguna, s-a remarcat după ce a creat o platformă educativă. Denumită InfoAs, platforma este destinată elevilor de liceu care vor să devină mai buni la informatică.

InfoAs are o bibliotecă de peste 650 de probleme din toate categoriile, împreună cu indicații de abordare a problemelor și rezolvări complete.

Alte articole:   Clădirea Prefecturii trece în proprietatea Consiliului Județean Brașov

Până în prezent, pe InfoAs au fost încărcate peste 60.000 de rezolvări.

Cei care lucrează din pasiune înțeleg sentimentul de a nu dori să te oprești din lucru„, este afirmația care reflectă concepția de viață a lui Dominic Satnoianu, elev în clasa a XII-a B a Colegiului Andrei Șaguna, admis de curând la Computer Science, în cadrul St Catherine’s College, Oxford.

„De la pasiunea pentru informatică a plecat ideea lui Dominic de a crea InfoAs, platforma destinată elevilor de liceu care vor să devină mai buni la informatică. Crearea platformei a însemnat multe ore de muncă, dublate de dorința de a explica altora lucrurile care lui i se par limpezi, dintr-o perspectivă apropiată vârstei utilizatorilor.

Pe lângă lecții în format text și video cu materia de informatică, InfoAs pune la dispoziție o bibliotecă de peste 650 de probleme din toate categoriile, împreună cu indicații de abordare a problemelor și rezolvări complete.

Mai mult, fiecare cod încărcat de rezolvitori este evaluat pe loc, așa cum se întâmplă și la concursurile și olimpiadele de informatică.

Interfața platformei este prietenoasă și facilă, iar până în prezent, pe InfoAs au fost încărcate peste 60.000 de rezolvări” , au explicat reprezentanții colegiului Șaguna.

Pot spune că InfoAs sprijină și încurajează muncă independentă, implicit pasiunea pentru informatică„, a spus Dominic.

Alte articole:   Federația Națională a Părinților, rezultate sondaj privind introducerea religiei la Bacalaureat

Platforma poate fi accesată de pe linkul https://infoas.ro.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!
  1. […] Brașov, pasionat de informatică, a fost admis la prestigioasa Universitate Oxford, informează newsbv.ro. Dominic va studia la Universitatea Oxford Știința calculatoarelor (Computer Science). Dominic […]

    Reply
  2. […] Brașov, pasionat de informatică, a fost admis la prestigioasa Universitate Oxford, informează newsbv.ro. Dominic va studia la Universitatea Oxford Știința calculatoarelor (Computer Science). Dominic […]

    Reply
  3. […] Brașov, pasionat de informatică, a fost admis la prestigioasa Universitate Oxford, informează newsbv.ro. Dominic va studia la Universitatea Oxford Știința calculatoarelor (Computer Science). Dominic […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate