blog-logo

Winter Beef Cooking Camp 2023. Programul evenimentului

Winter Beef Cooking Camp 2023. Programul evenimentului

Tabără de creaţie culinară dedicată exclusiv cărnii de vită, în perioada 3-4 februarie 2023, la Hotel Şoimul, în Poiana Braşov.

Tematica anului 2023: Multiple tehnici de gătire a cărnii de vită în funcţie de grupele musculare.

Programul Evenimentului

Vineri şi Sâmbătă între orele 14,00 şi 20,00

Open Series & Live Cooking Show

  • Numele: Food’Venture Team by Szabi Lengyel 
  • Localitatea: Sovata, Mureş 
  • Categorie/grupă musculară (beef cut): Brisket în stil KCBS, Ribeye în stil SCA
  • Aparat de gătit: Smokey Mountain Weber Bullet, Szendo Smoker
  • Numele: Chef Bogdan Corduneanu, Restaurant Gloria 
  • Localitatea: Timişoara, Timiş
  • Categorie/grupă musculară (beef cut): Flank Steak, Skirt Steak
  • Aparat de gătit: Traeger Timberline 1300  Smoker
  • Numele: Chef Radu Lupăşel, restaurant Casa Bunicii 
  • Localitatea: Timişoara, Timiş
  • Categorie/grupă musculară (beef cut): Flank Steak, Skirt Steak
  • Aparat de gătit: Pit Boss  Smoker Navigator 1150, Pit Boss Champion Charcoal Barrel Smoker 
  • Numele: Cristian Nicula 
  • Localitatea: Timişoara, Timiş
  • Categorie/grupă musculară (beef cut): Flank Steak, Skirt Steak
  • Aparat de gătit: Pit Boss  Smoker Pro 1150
  • Numele: Mitch Lotrean 
  • Localitatea: Sibiu
  • Categorie/grupă musculară (beef cut): Coadă de taur
  • Aparat de gătit: Pit Boss  Smoker Pro 1600
  • Numele: Chef Florian Zeca, Hotel Bicaz – Pirates Resort 
  • Localitatea: Mamaia, Constanţa
  • Categorie/grupă musculară (beef cut): Chuck Bull Neck (ceafă de taur)
  • Aparat de gătit: Pit Boss Pro Ultra Series 1600, Smoker World Grill&BBQ Pellets
  • Numele: Executive Chef Janos Falvai – B The Hotel 
  • Localitatea: Sfântu Gheorghe, Covasna
  • Categorie/grupă musculară (beef cut): Oase cu măduvă, B Heart Attack
  • Aparat de gătit: Szendo Smoker
  • Numele: Bogdan Bogus, fondatorul grupului “Bărbaţi în Bucătărie” 
  • Localitatea: Cluj-Napoca, Cluj
  • Categorie/grupă musculară (beef cut): Short Plate Four Ribs
  • Aparat de gătit: Smoker Rosle F150
  • Numele: Pizza Chef Iulian Dumitrescu (multiplu medaliat cu aur la competiţii internaţionale)
  • Localitatea: Bucureşti
  • Categorie/grupă musculară (beef cut): pizza premium steak
  • Aparat de gătit: Alfa One Pizza Oven, Monolith Ceramic Kamado Le Chef 2000 pro Series
  • Numele: Maki Kukunesh – Restaurant Marea Smokereală
  • Localitatea: Bucureşti
  • Categorie/grupă musculară (beef cut): brisket, short plate ribs, obrăjori
  • Aparat de gătit: Smoker artizanal
  • Numele: Andrei Valentin – Restaurant Complex Arena
  • Localitatea: Moara Vlăsiei, Ilfov
  • Categorie/grupă musculară (beef cut): brisket, cârnaţi din carne de vită
  • Aparat de gătit: Smoker artizanal
  • Numele: Chef Maria Burlacu, Chefs Experience Snagov – Bucureşti 
  • Localitatea: Bucureşti
  • Categorie/grupă musculară (beef cut): Tomahawk Sushi, preparate tip fine dining
  • Numele: Vadim Macovenco, Tandyr Expert 
  • Localitatea: Bucureşti
  • Categorie/grupă musculară (beef cut): Picanha
  • Aparat de gătit: Tandoor, Dutch Oven
  • Numele: Tamas Csejtei, Sendo Smoker BBQ 
  • Localitatea: Mezobereny, Ungaria
  • Categorie/grupă musculară (beef cut): baveta mare, tocană
  • Aparat de gătit: Sendo BBQ Smoker
  • Numele: Vasile Bădilă – Salon de evenimente Symphony by the Lake 
  • Localitatea: Şelimbăr, Sibiu
  • Categorie/grupă musculară (beef cut): consommé cu foie gras maturat şi trufe
  • Aparat de gătit: Pit Boss Sportsman 3 gas
  • Numele: Chef Sorin Gheorghiţă 
  • Localitatea: Tulcea
  • Categorie/grupă musculară (beef cut): Fricandou, Maminha
  • Aparat de gătit: Traeger Timberline 1300  Smoker
  • Numele: Chef Andras Zsigmond  – K&K Bistro, Restaurant Oxygen
  • Localitatea: Gheorgheni
  • Categorie/grupă musculară (beef cut): Cap de Taur
  • Aparat de gătit: Pit Boss Navigator
  • Numele: Chef Adrian Kovacs & Sergiana Team – Stâna Turistică Sergiana
  • Localitatea: Poiana Braşov, Braşov
  • Categorie/grupă musculară (beef cut): Flap Steak Roll
  • Aparat de gătit: Pit Boss Champion Charcoal Barrel Smoker
Alte articole:   18 percheziții domiciliare la polițiști din Brașov!

Prezentări de echipamente/teste

Brand/Model: X-Oven Charcoal Grill (EMEDEZ)

Numele: Chef Radu Zărnescu

Categorie/grupă musculară (beef cut): Chuck Bull Neck, Tomahawk

Brand/Model: Pit Boss Champion Charcoal Barrel Smoker (Grill Expert)

Numele: Chef Radu Zărnescu, Chef Zeca Florian

Categorie/grupă musculară (beef cut): măruntaie în vezică de taur, pljeskavica

Brand/Model: Monolith Ceramic Kamado Le Chef 2000 Pro Series (Grill Expert)

Numele: Chef Radu Zărnescu, Executive Chef Vasile Spînu (Lux Divina Braşov)

Categorie/grupă musculară (beef cut): Skirt Roll Steak

Brand/Model: Alfa One Pizza Oven (Grill Expert)

Numele: Iulian Dumitrescu

Categorie/grupă musculară (beef cut): Pizza din făină Castelana (7 spice) cu Ribeye Steak marinat de Black Angus Premium

Alte articole:   Ministerul Finanţelor lansează o nouă emisiune de titluri Tezaur, cu dobânzi de până la 8%

Open Seminar

„Dry Aged Beef”

Seminar despre maturarea cărnii de vită deschis participanților la WBCC

Subiecte:

1. Noțiuni generale despre maturarea umedă în 

vid, maturarea uscată;

2. Maturarea cărnii de vită în whisky;

3. Maturarea cărnii de vită în pastă de trufe;

4. Macerarea cărnii de vită în mediul Koji.

Moderator: Chef Radu Zărnescu,  vice președintele Euro-Toques International, specialist în gătirea cărnii de vită;

Invitat: Marian Ochea – Medic veterinar specializat în creșterea și exploatarea bovinelor (Ferma Ancuței);

Ioan Costa – specialist și cercetător în conservarea, cultivarea și prepararea ciupercilor (Asociația Conservation Fungi);

Marius Sonohat – specialist în finisarea carcaselor de vită

Arta de a condimenta carnea de vită! 

Anul acesta la WBCC ai ocazia să te informezi asupra modalităților de condimentare a steak-urilor urmărind live cei 5 interlocutori: Mitch Lotrean (specialist în carmangerie), Szabi Lengyel  (fost concurent la Jack Daniels BBQ Contest – Tennessee SUA), Janos Falvai (bucătar specializat în meniuri pentru restaurante tip Steakhouse), Bogdan Bogus  (coordonatorul proiectului Produs de Cluj din cadrul CJC).

Alte articole:   VIDEO O altfel de idee pentru construcția unui giratoriu. Ce părere aveți?

Subiectele supuse discuțiilor:

  • 1. Condimentele care intră în armonie perfectă cu steak-urile;
  • 2. Ce tipuri de condimente  folosim în funcție de grupele musculare decupate de pe carcasa de vită;
  • 3. Pentru care dintre steak-uri folosim condimentele în prealabil, în timpul procesului tehnologic și la finalul timpului de gătit;
  • 4. Condițiile de utilizare ale RUB-urilor; când este necesară marinarea uscată;
  • 5. Rolul SPG (salt, pepper, garlic) la piesele întregi gătite în smoker; SPG-ul agreat în concursurile de specialitate;
  • 6. Condimente în asociere cu ingrediente lichide care ajută la hidratarea cărnii în timpul frigerii, coacerii sau afumării;
  • 7. Cât de tare neutralizează aromele condimentelor aportul de fum cu diverse infuzii;
  • 8. Cum percep consumatorii iutele… o aromă,  un gust,  o inflamare a papilelor gustative, o senzație…are legătură cu carnea de vită?

Acces la manifestare

  • Pe bază de bilete sau invitaţii;

Genul evenimentului

  • Tabără profesională cu acces şi pentru gurmanzi amatori

Interdicţii de acces

  • Fără animale de companie;
  • Fără droguri sau alte substanţe halucinogene indiferent dacă ele sunt legale sau nu;
  • Fără autoturisme în incintă;
  • Fără arme: arhaice sau vânătoare, de foc, de autoapărare;
  • Fără combustibili lichizi.

Contact:

  • Radu Zărnescu
  • Telefon: 0040 731 342 275

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.