blog-logo

Concert al formației Compact, la restaurantul Trio by Peneș din Brașov

Concert al formației Compact, la restaurantul Trio by Peneș din Brașov

Pe 17 februarie, de la ora 19.00, Restaurantul Trio by Peneș, de pe strada Republicii, va găzdui un concert de excepție susținut de formația Compact.

Veniți să savurați muzica live, să vă distrați și să vă bucurați de energia acestei formații talentate. Nu pierdeți această oportunitate de a petrece o seară minunată în compania prietenilor și a muzicii rock! Prețul pentru participarea la acest eveniment este de 125 de lei, pentru fiecare persoană. Vă așteptăm cu drag!, au spus reprezentanții restaurantului.

Rezervările se fac la numărul de telefon: 0773 723 439 sau pe site: www.triobypenes.ro/rezervari.

Compact este o formație muzicală românească de rock clasic, care a luat ființă în 1977, la Cluj

A fost fondată de către basistul Teo Peter și chitaristul solo Constantin „Costi” Cămărășan împreună cu Manoliu Marian. Debutul concertistic oficial a fost făcut pe scena Clubului Univerșității Babeș-Bolyai.

Alte articole:   18 percheziții domiciliare la polițiști din Brașov!

În formula originală, formația a progresat mereu, având succes local și regional, care a culminat cu obținerea Marelui Premiu Perpetuum Vox Transilvania la festivalul de la Mediaș în primăvara anului 1981. La sfârșitul sezonului estival 1981, Compact urma să plece la București pentru prima lor înregistrare Electrecord. După concertele din vara anului 1981, cei cinci s-au certat, mai ales din cauza banilor, și din cinci au rămas doar cei doi membri fondatori, Peter și Cămărășan. Aceștia i-au adus ulterior în formație pe Paul Ciuci (solist vocal, chitarist și compozitor) și „Leluț” Vasilescu (tobe), membri fondatori ai formației Telegraf din Câmpia Turzii.

Prin cooptarea celor doi turdeni, formația și-a găsit propria sa identitate muzicală inconfundabilă, care a propulsat-o rapid ca fiind o prezență puternică și distinctă a muzicii rock românești.

Alte articole:   Cum să-ți diversifici garderoba cu haine second-hand

În 1982, Compact împreună cu Trupa 2005 din Turnu Severin au lansat primul lor album

Postul național de radio le difuza din ce în ce mai des piesele. Până și Petre Magdin, cu emisiunea sa de televiziune „de la miezul nopții”, a realizat niște scene cu „compacții”, la mare, pe plaja de la Costinești.

Pe primul lor album complet, Fata din vis, 1984, există compoziții atât ale lui Ciuci, cat si ale lui Cămărășan. În 1988, Compact lansează albumul Cântec pentru prieteni, album ale cărui cântece sunt toate semnate de Paul Ciuci. Între timp, formația cânta la mare vara, iar în restul timpului făceau turnee, care i-au făcut cunoscuți nu numai în România, dar și în unele țări de după Cortina de fier precum Bulgaria și Republica Democrată Germană (RDG).

Alte articole:   Creștinii sărbătoresc azi Întâmpinarea Domnului

Apoi, în 1988, a urmat un triplu hiatus: Paul Ciuci a plecat în Statele Unite ale Americii (concertând cu Sfinx Experience între 1991-1995), iar Compact-ul rămas prin plecarea sa s-a rupt în două, Teo Peter înființând Compact B (Compact București), iar Costi Cămărășan, Compact C (Compact Cluj).

Sursa: wikipedia.ro

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI


Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.