blog-logo

Cardul de energie se acordă pe gospodărie. Acesta poate fi folosit și pentru plata datoriilor restante

Cardul de energie se acordă pe gospodărie. Acesta poate fi folosit și pentru plata datoriilor restante

Cardul de energie se acordă pe gospodărie, nu pe beneficiar, a explicat ministrul Marcel Boloș, care a precizat că acesta poate fi folosit și pentru plata datoriilor restante de anul trecut.

Cardurile pentru energie care se vor distribui începând cu 1 februarie vor fi alocate pe locul de consum, indiferent câţi beneficiari locuiesc într-o gospodărie.

Precizările au fost făcute de Marcel Boloş, ministrul fondurilor europene, invitat la Tema Zilei, pe TVR Info, relatează stiri.tvr.ro.

Cardul de energie, primit ca ajutor de la stat va putea fi folosit şi pentru plata unor facturi restante, din luna august încoace, sau pentru decontarea lemnelor de foc deja plătite de beneficiari.

“Relevant în acordarea ajutorului de încălzire este locul de consum. O gospodărie are un singur consum energetic, fie că vorbim despre facturile la energia electrică, factura la gazele naturale, încălzirea la bloc, lemnele de foc, peleții. Sunt, spre exemplu, situații în care un loc de consum are maxim 8 beneficiari, colocatari care locuiesc acolo, nu eliberăm 8 carduri de energie, ci doar un singur card. Fac precizarea aceasta foarte importantă că nu intenționăm să sprijinim acele locuri de consum unde nu locuiește efectiv beneficiarul ajutorului de încălzire. Important de reținut că se pot prezenta documente, inclusiv facturi care au fost emise începând cu luna august 2022, deci acceptăm și plata datoriilor restante”, a explicat Marcel Boloş, ministrul fondurilor europene.

Valoarea ajutorului pentru plata facturilor la energie este stabilită la 1.400 de lei, bani ce vor fi acordați în două tranșe egale, de câte 700 de lei, în februarie și septembrie 2023.

Alte articole:   Ministerul Finanţelor lansează o nouă emisiune de titluri Tezaur, cu dobânzi de până la 8%

Poșta Română va face plățile pentru ajutorul de încălzire. Plăţile vor fi făcute prin cititoare optice cu care vor fi dotaţi poştaşii, iar banii vor intra în 20 februarie.

Plata facturilor la energie se va putea face atât la domiciul beneficiarului, prin intermediul poștașului, cât și la oficiile poștale.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.