blog-logo

Sondaj CURS: PNL și PSD conduc. Românii vor eliminarea pensiilor speciale

Sondaj CURS: PNL și PSD conduc. Românii vor eliminarea pensiilor speciale

Un sondaj CURS realizat în perioada 10-20 ianuarie 2023 arată că cum ar vota românii dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri. De asemenea, majoritatea românilor au spus că pensiile speciale ar trebui eliminate.

În cazul alegerilor, topul este deschis de PSD, urmat de PNL şi AUR. În ceea ce priveşte prezenţa la vot, aceasta ar fi de 40%.

Astfel, la întrebarea: „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dumneavoastră cu ce partid aţi vota?”, românii au răspuns, după cum urmează:

  • – PSD – 36%
  • – PNL – 22%
  • – AUR – 14%
  • – USR – 8%
  • –  UDMR – 5%
  • –  PMP – 4%
  • – PUSL – 4%.
Alte articole:   Compania Apa Brașov: Protejați-vă instalația de apă împotriva înghețului!

În acelaşi sondaj CURS, românii au mai susţinut că pensiile speciale ar trebui eliminate (83%), dar şi că România trebuie să susţină Republica Moldova în criza energetică (63%).

În ceea ce priveşte coaliţia PSD-PNL, românii au spus că partidele de opoziţie nu ar trebui să se unească împotriva coaliţiei (63%).

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a realizat sondajul de opinie prin metoda faţă-în-faţă. Volumul eşantionului a fost de 1067 de respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, iar marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion este de +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Comprest, punct de vedere al companiei privind activitatea de deszăpezire

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.